VM CNC-Zerspanungstechnik GmbH

VM CNC-Zerspanungstechnik GmbH

De onderneming VM CNC-Zerspanungstechnik is gespecialiseerd in de fabricage van onderdelen met een modern CNC-machinepark met draaibanken, freesmachines en draai-/freesbewerkingscentra, CNC-slijpmachines evenals erodeermachines van het nieuwste type. Daardoor worden de hoogste kwaliteitsstandaards gegarandeerd.

Met 3D-laserbewerkingsmachines biedt de onderneming unieke ontwerpmogelijkheden. De onderdelen worden exact volgens de wensen van de klant gefabriceerd en gelabeld. Het aanbod omvat ook de assemblage van modules en de oppervlaktebehandeling en -veredeling.

De robotautomatisering met RoboJob leverde VM CNC-Zerspanungstechnik een efficiënte productietijdverhoging op.

Volker Maaß, eigenaar van VM CNC-Zerspanungstechnik GmbH, kent de firma Mager & Wedemeyer al vanaf zijn gezellentijd. Toen hij op een beurs en ook op de bedrijfsexpositie van Mager & Wedemeyer de firma RoboJob ontdekte, kon hij niet meer omheen de robotautomatisering.

“Om de mogelijke productietijden aanzienlijk te verlengen en het hooggekwalificeerde personeel te ontlasten van de eenvoudige inlegwerken, koos ik voor automatisering. Door de extra gewonnen productietijden kunnen korte levertijden gerealiseerd worden.", zegt Volker Maaß. Maaß erkende dat de automatisering voor de toekomst steeds belangrijker wordt. RoboJob overtuigde hem dankzij het eenvoudige en snelle bedieningsconcept.

In combinatie met de investering in een Mazak draai-/freescentrum werd de robot aangekocht. De installatie en inbedrijfstelling waren in enkele dagen uitgevoerd, zodat men zeer snel aan de slag kon gaan.

Toen in het begin 's nachts bij onbemand bedrijf de veiligheidsinrichtingen meerdere malen geactiveerd werden en de productie uitviel, werden er nuttige functies toegevoegd, zodat men bij het uitvallen van de productie automatisch geïnformeerd werd. Intussen loopt het systeem stabiel en procesveilig.

De werknemers hebben de extra taak als uitdaging gezien en hebben de ambitie om de robot zelfs bij zeer kleine aantallen nog één tot twee uur 's avonds te laten doorwerken. De robot wordt als een nieuwe "collega" beschouwd voor eenvoudige, monotone inlegwerken en bij zwaardere werkstukken is het niet meer nodig om te beladen met een kraan.

Volker Maaß is tevreden over de samenwerking met Mager & Wedemeyer. „Al vele jaren werken we op meerdere gebieden samen. Deze lange samenwerking bevestigt het wederzijdse vertrouwen. We geloven nog steeds in het gesproken woord."

Succesverhalen van onze klanten

 • VDM BV
  Geldrop, Nederland
  VDM BV

  "RoboJob heeft alle verwachtingen ingelost voor zowel de installatie, de opleiding als de prestatie van het systeem zelf. Onze Turn-Assist Racks loopt nu probleemloos."

 • IGS GeboJagema
  Eindhoven (Nederland)
  IGS GeboJagema

  "Dankzij automatisering is de kwaliteit van onze afgewerkte onderdelen zodanig goed én constant, dat we véél meer assembly doen met het zelfde aantal werknemers als vroeger."

Persoonlijk advies?