Puget Production Mécanique

Puget Production Mécanique

Al sinds 1974 wendt Puget Production Mécanique haar ervaring aan om op de hoge eisen van de markt in te spelen met de productie van hoogkwalitatieve onderdelen.  Dat doet het voor de productie van zowel prototypes als voor seriewerk.  Afgewerkte onderdelen kunnen worden nabewerkt en moeten door een stevige kwaliteitscontrole vooraleer ze worden uitgeleverd naar de klant.  Ook montage van onderdelen behoort daarbij tot de mogelijkheden.

Om dat te bewerkstelligen beschikt Puget over een team van 20 mensen, die 4 bewerkingscentra, 6 draaimachines en 2 draai/freescombinaties aansturen.  In 2016 maakte het bedrijf kennis met RoboJob, tijdens het Salon de l’Industrie in Parijs.

Jérôme Puget, Président: "Toen we Mazak bezochten op het Salon de l’Industrie in Parijs, kregen we daar ook een systeem van RoboJob te zien.  Gezien we al veel langer geloven automatisering, trok dit meteen onze aandacht.  We kregen een demonstratie van de vertegenwoordiger van RoboJob, en stonden versteld van de gebruiksvriendelijkheid van dit systeem.  De enige parameters die we dienen in te geven bij het instellen van een nieuw onderdeel, zijn de afmetingen van de ruwe en afgewerkte onderdelen, de positionering en klaar. 

Dit systeem, waarbij je zo snel kunt in- en omstellen is werkelijk ideaal voor kleine series.  We hebben onze bestelling dan ook meteen geplaatst.  Enkele maanden later werd onze Turn-Assist 250 met 35kg robot aan een nieuwe Mazak Integrex i-200s geïnstalleerd.  Op minder dan een week was de installatie rond, en na een korte opleiding konden onze operatoren ermee aan de slag.

We gebruiken de Turn-Assist nu een tiental maand, vooral ’s nachts en tijdens het weekend.  Ons hoofddoel van deze investering was om de productiecapaciteit te verhogen.  Wanneer we dit nu – 10 maanden na installatie – analyseren, zijn de resultaten indrukwekkend.  We halen dubbel zo veel rendement op deze machine met automatisering, als op een machine met een operator!

Dat heeft ons ertoe geleid nu al een tweede systeem aan te kopen.  Dat wordt een Mill-Assist Essential, die over enkele maanden geïnstalleerd zal worden aan een Mazak Variaxis."

Succesverhalen van onze klanten

 • Lemmens Metaalbewerking
  Bergeijk, Nederland
  Lemmens Metaalbewerking

  "RoboJob kan ons een bewezen concept aanbieden: een stabiele oplossing zonder kinderziektes."

 • POK
  Nogent-sur-Seine, Frankrijk
  POK

  "Met onze 3 Turn-Assists zijn we de eerste klant van RoboJob in Frankrijk, en daar zijn we trots op."

Persoonlijk advies?