Lenord und Bauer

Lenord und Bauer

In 1965, richtten Günther Bauer, Horst Lenord, Hans Look und Dieter Westerhoff hun firma Lenord, Bauer & Co. GmbH op in de kelders van een gebouw in Oberhausen op.  Daar ontwikkelden deze vier ondernemers een industriële, compacte controller die kan worden aangepast aan de individuele eisen van de klant.  Sindsdien maakte het bedrijf een hele ontwikkeling mee. 

Ondertussen heeft Lenord + Bauer meer dan 180 mensen in dienst, verspreid over de ganse wereld.  De firma is gevestigd in het hoofdkantoor in Oberhausen, de productie en logistiek centrum in het naburige Gladbeck en de verkoopkantoren in Ostfildern (Baden-Württemberg) en Shanghai (China).  In 2014 werd een eerste Turn-Assist 250 aangekocht.

Franco Dichiara Gruppenleiter CNC draai- en freestechniek; Inkoop: ”De levertijden in onze sector zijn de afgelopen jaren drastisch verkort. Vandaag verwacht onze klant een levering binnen enkele dagen. Bovendien staan ook de prijzen onder druk en liggen deze lager dan enkele jaren terug.  Daarom hebben we geïnvesteerd in een nieuw bewerkingscentrum, waarmee we de cyclustijd aanzienlijk hebben kunnen verkorten. Maar ook automatisering is vandaag meer dan ooit aan de orde, om te kunnen tegemoet komen aan de stijgende vraag en de kortere levertijden.  We hebben verschillende leveranciers aangesproken, en hebben uiteindelijk voor RoboJob gekozen.  De werking van de robot is namelijk zeer eenvoudig en de machine kan zeer snel omgeschakeld worden voor de productie van één product naar het volgende.  Het werkgebied wordt bewaakt met een laserscanner en wordt dus niet geheel afgesloten met een hekwerk. Zo kan de operator ten allen tijde aan de machine om een controle uit te voeren, en de robot vertraagt automatisch haar snelheid of stopt helemaal wanneer men te dicht komt.

Wij produceren zeer nauwkeurige tandwielen, en wisten niet hoe automatisatie de kwaliteit zou beïnvloeden.  Ook konden we niet op voorhand inschatten welke de reactie van ons personeel zou zijn wanneer we aan automatisatie dachten.  We hebben hen dan ook erg vroeg in het proces betrokken, en hebben onze werknemers ook mee naar België genomen toen we bij RoboJob werden uitgenodigd voor een demonstratie. 

Dan zijn we gestart met een drie maand durende proefperiode. Wanneer deze drie maanden afliepen, wilden onze operatoren de robot niet meer afgeven!  Nu bekijken we dan ook hoe we onze productie verder kunnen automatiseren, omdat onze machine nu bijna de klok rond kan werken, dankzij RoboJob!”

Succesverhalen van onze klanten

 • Platteau
  Poperinge (België)
  Platteau

  "We kunnen zowel assen als flenzen automatiseren, en met onze robot kunnen we ook makkelijk werkstukken van 0 tot 70kg automatiseren, van erg kleine tot zeer grote afmetingen."

 • Buyse Metal Works Group
  Lier (België)
  Buyse Metal Works Group

  "Sinds de overname van Desart Industries door Buyse Metal Works Group trekken we volop de kaart van de modernisering."

Persoonlijk advies?