KOCKS Manufacturing GmbH & Co KG

KOCKS Manufacturing GmbH & Co KG

KOCKS is een onafhankelijk, middelgroot familiebedrijf met een lange traditie. Sinds 1946 staat de naam KOCKS voor innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Het dienstengamma van KOCKS omvat de adviesverlening, planning, ontwikkeling, constructie, levering, montage en inbedrijfstelling van walserijen (buizen-, draad- en staafwalserijen) evenals de ombouw en modernisering van bestaande installaties.

Met twee robotautomatiseringen investeerde de onderneming in de manloze fabricage en bijgevolg ook in de toekomst.

“Na enige overweging was de investering in een moderne kostenefficiënte fabricage vereist om op de markt te bestaan.”, aldus Carsten Aeilts, bedrijfsleider. Er bestaat echter nog steeds een drempel voor de werknemers en men gaat nog voorzichtig te werk om ervaringen op te doen.

Na de adviserende gesprekken door het geschoolde personeel van Mager & Wedemeyer en een aantal bezoeken, investeerde het bedrijf meteen in twee robots van RoboJob: één van 20 kg voor een bestaande CNC-draaibank en één van 165 kg voor een tegelijkertijd nieuw aangeschaft groot Mazak draai-/freescentrum.

Aeilts verklaart: “Op basis van de kleine seriegroottes was het belangrijk om snel en eenvoudig te kunnen programmeren en uitrusten. De firma RoboJob voldeed het meest aan deze eisen. Een ander belangrijk criterium was dat de machine niet overdekt moest worden, zodat de toegankelijkheid voor onze componenten volkomen behouden bleef. Nuttig zijn ook de verschillende uitbreidingsmogelijkheden, vanaf de standaardstapeltafel voor aanvoer- en asonderdelen via werken vanop een pallet tot stapelbare pallets, die onze robot zelfstandig kan omstapelen om ook bij grote werkstukken grotere aantallen af te werken."

De kleine robot werd binnen de 3 dagen opgesteld, geïnstalleerd en geïnstrueerd en loopt sindsdien probleemloos. Intussen is ook de grote robot geïnstalleerd, waarbij er startmoeilijkheden waren. Deze werden echter door een nieuw scannermodel verholpen, zodat ook deze installatie nu al enkele nachten onbemand kon doorproduceren.

Over de samenwerking en werkwijze van Mager & Wedemeyer is de firma KOCKS tevreden. Voor een algehele evaluatie van de robotoplossingen is het momenteel nog iets te vroeg.

Succesverhalen van onze klanten

 • GAT GESELLSCHAFT FUR ANTRIEBSTECHNIK MBH
  Geisenheim, Duitsland
  GAT GESELLSCHAFT FUR ANTRIEBSTECHNIK MBH

  "RoboJob blijkt een erg betrouwbare leverancier, waar we enorm tevreden over zijn!"

 • Hetschel GmbH & Co. KG
  Brackenheim-Meimsheim, Duitsland
  Hetschel GmbH & Co. KG

  "We hadden NOOIT verwacht dat onze Turn-Assist op slechts 3 dagen geïnstalleerd zou kunnen worden, en dat we dan op dag 4 manloos en zelfstandig aan de slag zouden kunnen."

Persoonlijk advies?