KMWE

KMWE

KMWE is een gerenommeerd bedrijf, dat ook ver buiten de Nederlandse landsgrenzen bekend staat als aanbieder van hoogwaardige, complexe onderdelen die voor het merendeel geautomatiseerd geproduceerd worden. Ook montage, ontwikkeling en engineering van functioneel geteste mechatronische modules behoren tot de kernactiviteiten van de Nederlandse dienstverlener.  KMWE is ontstaan in de Brainport regio van Eindhoven, die zich kenmerkt door zijn hoogwaardige toeleverketen voor de high mix, low volume, high complexity industrie.  Het bedrijf heeft meer dan 60 jaar ervaring, stelt ruim 550 gemotiveerde, goed opgeleide medewerkers tewerk en beschikt over een internationaal toelevernetwerk alsook verschillende vestigingen in Nederland, Maleisië en India. Het streeft onophoudelijk naar Excellence om aan de hoge eisen van haar klanten en hun markten te voldoen. 

Twan Verspaandonk, Production Support Manager en Harm Huybrechts, CAM-Engineer: “We werken beiden al respectievelijk 25 en 15 jaar bij KMWE, dus de filosofie van het bedrijf zit in ons bloed. Die filosofie houdt onder andere in dat we continu trachten om onze processen te verbeteren, om zo onze klanten van een nóg betere dienstverlening te voorzien. Dat is één van de redenen waarom we gestart zijn met automatisering. We richten ons voornamelijk op het high mix, low volume werk voor de high complexity industrie. Aangezien wij, met andere woorden, een zeer grote variëteit van complexe onderdelen vervaardigen in kleine aantallen, spreekt het voor zich dat een automatiseringsoplossing aan erg hoge eisen dient te voldoen.

Na een uitgebreide studie van het marktaanbod hebben we uiteindelijk voor RoboJob gekozen, en wel om 3 redenen: de slimme tafel kan worden geconfigureerd voor erg uiteenlopende soorten werkstukken en is perfect voor onze kleinere aantallen. Bovendien is de software niet enkel enorm gebruiksvriendelijk, maar had voor ons heel wat concrete vragen al standaard opgelost, terwijl dit bij andere leveranciers niet tot de standaardmogelijkheden behoorde. Zo kunnen de instellingen voor het beladen en ontladen in de spindel makkelijk worden ingegeven, zodat de machine snel kan worden opgestart. Ten slotte is het geheel zó compact dat de operator nog steeds makkelijk aan de machine kan om deze in te stellen of om stukwerk te doen.

Na een bezoek bij RoboJob waren we helemaal overtuigd. We hebben er de automatisering van uiteenlopende producten in de praktijk gezien, en het RoboJob-team was ook erg transparant over wat mogelijk was, maar ook over wat niet mogelijk was.  Dit schiep meteen duidelijkheid en zo wisten wij én onze operatoren wat we konden verwachten.

De Turn-Assist 250 werd ondertussen geïnstalleerd aan een Okuma Multus. De installatie is erg vlot verlopen: de afspraken werden keurig nageleefd en ook de opleiding verliep prima. Onze operatoren waren in het begin wat sceptisch, maar de band tussen de man en de machine is ondertussen zodanig geëvolueerd dat het vertrouwen er is en ze beiden perfect kunnen samenwerken.”

KMWE Always on the Cutting Edge of Excellence

Links: Website - E-mail - LinkedIn - Twitter - YouTube

Succesverhalen van onze klanten

 • MMI
  Venray (Nederland)
  MMI

  "De hoge kostprijs van personeel in Nederland maakt dat automatisatie een voor de hand liggende keuze is."

 • Metaalconstructie Vanderscheuren
  Diksmuide (België)
  Metaalconstructie Vanderscheuren

  "De vijf Turn-Assists waar we nu over beschikken, zullen nog jaren kunnen meedraaien in het bedrijf doordat ze zo robuust en kwalitatief gebouwd zijn."

Persoonlijk advies?