Hetschel GmbH & Co. KG

Hetschel GmbH & Co. KG

Al meer dan 40 jaar is Hetschel GmbH & Co. KG een gevestigde waarde ten noorden van Stuttgart.  Het bedrijf is vooral actief in de wereld van de autosport, en heeft daarvoor een eigen verspaningsafdeling.

Met 11 CNC-machines moeten de operatoren in die verspaningsafdeling op de toppen van hun tenen lopen.  Een snelle rekensom leert dat ze elk bijna 2 machines moeten bedienen, iets waar wel meer toeleveranciers naar streven vandaag.  De werkdruk is hoog.  En daar moet automatisering verandering in brengen.

Andreas Hetschel, Productieleider“Mijn broer en ik hadden al langer gezegd dat we zouden moeten automatiseren om meer rendement uit onze machines te halen, en tegelijk ook de werkdruk voor onze operatoren menselijk te houden.  Makkelijker gezegd dan gedaan.  We zijn altijd al veel bezig geweest met innovatie, en hebben zelfs een tijdje met de gedachte gespeeld om zelf een robot aan te kopen, en die dan zélf te programmeren.  Een standaardoplossing kenden we namelijk niet.  Tot we simpelweg op een filmpje van RoboJob op Youtube vielen.  Dat heeft alles veranderd.

Alhoewel we dus al langer met het idee speelden, is het puur toeval gebleken dat we RoboJob hebben leren kennen.  Samen met mijn broer heb ik heel wat RoboJob-filmpjes bekeken, en het viel daarbij op hoe compact hun oplossingen zijn.  We hebben hun Commerciële Afdeling gecontacteerd, en dan is het erg snel gegaan.  We hebben een aantal keer met hun verkoper samengezeten, zijn ook enkele van hun klanten in onze regio gaan bezoeken, en hebben de vergelijking gemaakt met andere aanbieders.  Geen enkele aanbieder kon op tegen wat RoboJob kon aanbieden, en bovendien wisten de andere RoboJob-klanten in onze regio ons te overtuigen dat we ervoor moesten gaan.  Onze Turn-Assist 250 werd al in april geïnstalleerd aan een Mazak Quick Turn Nexus 200 N.

Voor ons is dit een pilootproject.  Behalve een stangenlader hebben we nog geen enkele automatisering.  Deze eerste ervaring moet ons dus veel leren.  Uiteindelijk is het onze bedoeling om meer rendement te halen uit onze CNC-machines, met evenveel mensen.  Want die pluk je jammer genoeg niet van de straat. 

Onze operatoren keken natuurlijk wel wat sceptisch tegen deze nieuwe stap aan, maar zijn er nu erg enthousiast over.  We hebben namelijk duidelijk gecommuniceerd dat deze stap nodig was om te overleven én door te groeien.  Het feit dat RoboJob dusver aan alle verwachtingen is tegemoet gekomen, heeft natuurlijk veel geholpen.

We hadden NOOIT verwacht dat onze Turn-Assist op slechts 3 dagen geïnstalleerd zou kunnen worden, en dat we dan op dag 4 manloos en zelfstandig aan de slag zouden kunnen.  Dit heeft ons echt wel van onze sokken geblazen.  Nu zijn we al bezig met meer complexe stukken, en ook dat blijkt zonder probleem te lukken.  Dit hadden we nooit durven dromen.”

Succesverhalen van onze klanten

 • Gedro Metaal BV
  Rheen (Nederland)
  Gedro Metaal BV

  "Dankzij RoboJob heb ik mijn flexibiliteit teruggewonnen. Ik kan snel en adequaat reageren op de vaak veranderende marktsituatie."

 • VDM BV
  Geldrop, Nederland
  VDM BV

  "RoboJob heeft alle verwachtingen ingelost voor zowel de installatie, de opleiding als de prestatie van het systeem zelf. Onze Turn-Assist Racks loopt nu probleemloos."

Persoonlijk advies?