GN Rope Fittings

GN Rope Fittings

In het verleden was Nieuwkoop in Nederland een klein dorpje.  De lokale bevolking verdiende er de kost met oogsten van turf.  Deze taak werd het ganse jaar uitgevoerd, behalve in de winter, wanneer de gereedschappen vervaardigd werden waarmee de turf geoogst werd.  Zo ontstonden niet minder dan 80 smederijen in deze kleine gemeenschap.  Daar ligt de oorsprong van GN Rope Fittings.

De onderneming, ook gekend als Grofsmederij Nieuwkoop BV, werd opgericht in 1917, en groeide, mede dankzij een fusie, uit tot een producent van gereedschappen voor verschillende industrieën, waaronder de zeevaart en de visserij.  Vandaag staat GN Rope Fittings wereldwijd gekend als producent van aanlegplaatsen voor schepen en van zware hijssystemen die hun toepassing kennen in de offshore industrie.  RoboJob werd aangesproken om de zware werkstukken automatisch te beladen en ontladen in de immense CNC-machines.

Ton de Kleer, QHSE Manager: "Vorig jaar hebben we op de beurs in Utrecht voor het eerst het RoboJob-systeem gezien. Reeds vanaf het eerste contact hadden we een goed gevoel bij zowel het systeem als bij de mensen van RoboJob. Ondertussen is gebleken dat RoboJob de juiste keuze was: onze operatoren kunnen zich nu weer bezighouden met hun creatieve taken: programmeren. Het manuele werk behoort nu voor een groot deel tot het verleden."

Succesverhalen van onze klanten

 • Gedro Metaal BV
  Rheen (Nederland)
  Gedro Metaal BV

  "Dankzij RoboJob heb ik mijn flexibiliteit teruggewonnen. Ik kan snel en adequaat reageren op de vaak veranderende marktsituatie."

 • Van Bussel Metaaltechniek
  Asten (Nederland)
  Van Bussel Metaaltechniek

  "Wat je met de machine kunt maken, moet je er met de robot ook kunnen insteken."

Persoonlijk advies?