GAT GESELLSCHAFT FUR ANTRIEBSTECHNIK MBH

GAT GESELLSCHAFT FUR ANTRIEBSTECHNIK GMBH

Al meer dan 40 jaar ontwikkelt en produceert het ‘Gesellschaft für Antriebstechnik’ draaiverbindingen, slipringen, luchtlagers en torsiemotoren voor een brede waaier aan industriële toepassingen. Het bedrijf slaagde er door de jaren heen in om een vlekkeloze reputatie uit te bouwen, met dank aan overtuigende concepten en gesofisticeerde technologie.  De productie is gevestigd in midden Duitsland, en GAT telt daarnaast maar liefst 17 kantoren die wereldwijd verspreid zijn.

Christian Pfeil, Verantwoordelijke Productie: "Bij GAT waren we al langere tijd op zoek naar automatisering.  Ons bedrijf startte deze zoektocht doordat het alsmaar moeilijker wordt om goede werkkrachten aan te trekken.  Met automatisering wilden we meer tijd vrijmaken voor onze werkkrachten, zodat zij zich zouden kunnen focussen op programmatie en procesverbetering.  Een flexibele automatisering zou daarbij de fysieke, repetitieve taken moeten overnemen.  Dat is makkelijk gezegd natuurlijk.

Tot we kennis maakten met RoboJob.  Tijdens een Open House geraakten we in gesprek met Herr Gerhartz van de firma Coveris.  Hij was zodanig enthousiast over zijn RoboJob-automatiseringen, dat we wel erg benieuwd waren en een kijkje gingen nemen bij Coveris.  Daar staan er al verschillende Turn- en Mill-Assists.  De slimme, eenvoudige concepten van RoboJob maakten meteen indruk op ons.

Via de website hebben we contact opgenomen met RoboJob.  Een eerste afspraak volgde al snel, en na een bezoek bij RoboJob in België waren we helemaal overtuigd, en bestelden we onze eerste automatisering.

Het nieuws deed natuurlijk snel de ronde binnen het bedrijf, en het personeel werd hierover nog voor de installatie geïnformeerd.  Daarmee werden alle zorgen bij onze werknemers weggenomen.

De installatie van de Turn-Assist 250 met 70kg robot, Pallet-Load én Pallet-Unload volgde in augustus.  Daarbij werd een bestaande DMG CTX 1250 4A geautomatiseerd.  Deze machine was inmiddels 1 jaar oud, en er kwam steeds meer werk voor binnen.  De looptijden zonder automatisering bleken echter te lang.

Met de eenvoudig in te stellen Turn-Assist hebben we de doorlooptijden aanzienlijk kunnen inkorten.  Een klein jaar na de installatie blijkt ook dat we de productie-output flink hebben kunnen verhogen.  Er wordt dan ook niet enkel overdag met de Turn-Assist gewerkt, maar ook ’s nachts.  Zo vangen we de pieken in de vraag op.  Bovendien blijkt dat er aan deze DMG met automatisering aan een meer constant ritme wordt geproduceerd dan aan de machines zonder automatisering.  En dat is ook logisch: de robot wordt immers niet moe en heeft geen rust nodig.  Zo worden zelfs assen van wel 40kg probleemloos beladen en ontladen.

Ten slotte willen we de erg goede relatie met RoboJob nog eens benadrukken.  Ons commercieel aanspreekpunt is werkelijk altijd bereikbaar, en hij komt zijn beloftes ook steeds na.  Eventuele technische issues worden meteen opgenomen en opgelost.  RoboJob blijkt een erg betrouwbare leverancier, waar we enorm tevreden over zijn!"

 

Succesverhalen van onze klanten

 • PEMA Technics & TORSON
  Wellen & Lummen (België)
  PEMA Technics & TORSON

  "Eindelijk een automatisatie-partner welke dezelfde taal spreekt als wij!"

 • Mabotec BV
  Waalwijk, Nederland
  Mabotec BV

  "Met de Mill-Assist Essential kon RoboJob ons de meest simpele oplossing in de markt aanbieden. Met deze automatisering beschikken we over een laagdrempelig systeem, met een erg makkelijke besturing."

Persoonlijk advies?