PEHA

Peter Hautmann (PEHA Werkzeugmaschinen GmbH) was een viertal jaar geleden op zoek naar een partner voor de automatisering van de CNC-machines die hij verdeelt.  Hij ging in zee met RoboJob en sindsdien kent zijn bedrijf een steile opgang.  “De toepassingen van RoboJob maken onze klanten alleen maar sterker.”

Wie in het zuiden van Duitsland op zoek gaat naar CNC-machines komt vaak terecht bij PEHA Werkzeugmaschinen GmbH.  Vanuit de hoofdzetel in Weissenhorn levert het bedrijf de machines van Hommel Group, Okamoto, Weiler en Breuning aan meer dan 1.000 klanten in de deelstaten Beieren en Baden-Württemberg.  De service van PEHA Werkzeugmaschinen GmbH kenmerkt zich door klantgerichtheid, deskundigheid en individuele dienstverlening.

Sinds vier jaar verdeelt PEHA Werkzeugmaschinen GmbH de automatiseringsoplossingen van RoboJob.  Gevraagd naar de reden voor die samenwerking antwoordt Peter Hautmann met 1 woord: “Eenvoud”.  Wat hij meteen toelicht.  “Dan praat ik over eenvoud op drie niveaus: ten eerste zijn de RoboJob-toepassingen gemakkelijk te integreren bij de CNC-machines.  Een tweede sterk punt is het gebruiksgemak en tot slot is er het feit dat ze gemakkelijk en flexibel geïnstalleerd kunnen worden”, zegt Hautmann.  “RoboJob zorgt ervoor dat wij vlot kunnen inspelen op kleine en middelgrote serieaanvragen.”

PEHA Werkzeugmaschinen GmbH begon destijds met 1 RoboJob-toepassing, maar intussen zijn veel andere klanten ervan overtuigd geraakt.  “Ons eerste project met RoboJob was de automatisering van een Okuma LU 15 MC1000 bij onze klant HAF in Biessenhofen.  Na amper een week liep alles daar al op wieltjes.  Kort daarop volgden nog een paar bedrijven en de bal ging aan het rollen.  In zoverre zelfs dat wij bijkomende servicetechnici hebben aangeworven om aan de vraag te voldoen.  Door uitbreiding van ons magazijn verkopen we vandaag ook grotere systemen”, zegt Hautmann, die razend enthousiast is over de samenwerking met RoboJob.

“Naast de eenvoud waarover ik al sprak, zijn ook het deskundig advies en de snelle service enorme troeven.  De automatiseringsoplossingen van RoboJob zijn van cruciaal belang voor onze klanten, en in ruimere zin zelfs voor de economie van de hele regio.”

Lees ook de succesverhalen van onze andere Dealers.

Peter Hautmann - PEHA.JPG

Ontdek bij welke Dealers u terecht kunt

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, werken we samen met gecertificeerde Dealers.  Op onze Dealerkaart vindt u alle RoboJob-Dealers terug.  Gebruik de filters en het kaartje om een RoboJob-Dealer in uw buurt te zoeken.

Persoonlijk advies?