Overmach

OVERMACH is de nieuwe partner van RoboJob in Italië.  De exclusieve distributeur van Doosan-machines in Italië heeft in september vorig jaar een partnerovereenkomst ondertekend met RoboJob en heeft op enkele maanden tijd al verschillende RoboJob-automatiseringsproducten verkocht.  Met OVERMACH heeft RoboJob de marktleider weten te binnen te halen in één van de grootste CNC-markten in Europa.

OVERMACH vierde vorig jaar haar 40ste verjaardag.  Sinds 1978 is het bedrijf geëvolueerd van een leverancier van machinegereedschappen naar een grote groep die uit 3 verschillende business units bestaat: OVERMACH S.p.A. importeert en distribueert CNC-machines in heel Italië, inclusief machines van het merk Doosan.  OVERMACH SERVICE bereidt de machines voor, installeert ze en biedt training en service.  OVERMACH USATO S.p.A. ten slotte verkoopt recente tweedehands gereedschapsmachines van uitstekende kwaliteit, perfect gecontroleerd en gereviseerd.  Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Parma, met 6 lokale vestigingen verspreid over Italië.  In 2018 verkocht Overmach maar liefst 1.575 machines.

"Zoals in elk ander West-Europees land, is er in Italië een groeiende behoefte aan CNC-automatisering", zegt Giovanni Ghidini, vicevoorzitter van Overmach. "Daarom hebben we een marktonderzoek uitgevoerd om de verschillende oplossingen in CNC-automatisering in kaart te brengen.  Dit onderzoek moest de oplossingen identificeren die het best voldoen aan de vereisten van onze klanten, maar ook van onze Service Afdeling.  Omdat we de automatisering zelf willen installeren en onderhouden, hebben we een oplossing nodig die eenvoudig te installeren is en die ook betrouwbaar en stabiel is in een productieomgeving," legt Ghidini uit.

"Onze klanten hebben behoefte aan een automatiseringsproduct dat eenvoudig en compact is.  De automatisering moet gemakkelijk te gebruiken en veelzijdig zijn in de werkstukken die het aankan.  Dat is hoe onze Area Manager Mr. Giordano Zattera op RoboJob uitkwam.  RoboJob bleek voor ons de beste oplossing te bieden met de Turn-Assist en Mill-Assist Series."

"We hebben de Turn-Assist 200 i voor het eerst voorgesteld op de Bi-Mu-beurs in Milaan.  Bi-Mu is de grootste vakbeurs in de metaalverwerkende industrie in Italië.  De Turn-Assist 200 i werd er geïnstalleerd aan een Doosan Lynx 2100 LSY.  We waren echt overweldigd door de talloze bezoekers die interesse toonden in automatiseringsoplossingen.  Het bevestigt dat Italië klaar is om de stap te zetten naar CNC-automatisering voor kleinere en middelgrote series."

"Zowel ons verkoopteam als onze klanten hebben zeer positief en enthousiast gereageerd.  Klanten lijken erg nieuwsgierig naar deze nieuwe oplossing en willen meer weten over de mogelijkheden en functionaliteiten ervan.  Tijdens en sinds Bi-Mu ontvingen we onmiddellijk verschillende aanvragen en hebben we al verschillende Turn-Assists aan Italiaanse klanten verkocht.  Er lopen nog steeds onderhandelingen met veel meer klanten, en we zijn blij met zo'n positieve start.  We staan ​​nog helemaal aan het begin van dit traject, en dus moeten we onze klanten de producten in de praktijk laten ontdekken.  Dat is de enige manier waarop ze het daadwerkelijke potentieel echt kunnen ervaren.  In de loop van de tijd kunnen we hen dan helpen om over te schakelen op onbemande productie."

"Hoewel we nog steeds aan het begin staan ​​van dit nieuwe partnerschap, zijn we erg enthousiast en hopen we de verkoop verder te verhogen en de samenwerkingsrelatie tussen OVERMACH en RoboJob te consolideren."

Lees ook de succesverhalen van onze andere Dealers.

Ontdek bij welke Dealers u terecht kunt

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, werken we samen met gecertificeerde Dealers.  Op onze Dealerkaart vindt u alle RoboJob-Dealers terug.  Gebruik de filters en het kaartje om een RoboJob-Dealer in uw buurt te zoeken.

Persoonlijk advies?