Intermaher

Nog maar enkele maanden terug mocht RoboJob ook een nieuwe partner in Spanje aankondigen.  Daar hebben we een nieuwe partnerovereenkomst ondertekend met Intermaher, de exclusieve distributeur van Mazak CNC-machines in Spanje.  Zo blijft RoboJob haar internationale activiteiten verder uitbreiden.  Dat maakt dat RoboJob nu klanten en Dealers heeft in gans West-Europa, van Kvernaland in Noorwegen tot Legutio in het noorden van Spanje.

In Spanje werd een dealerovereenkomst gesloten met Intermaher.  Intermaher is de exclusieve distributeur van Mazak-machines in Spanje.  Het bedrijf werd opgericht in 1975 en is altijd gefocust geweest op high-tech machines met een hoge productiviteit.  Intermaher telt 4 vestigingen in Spanje en ook enkele agenten in andere gebieden.  De servicecentra, die tot op heden al meer dan 1.800 machines hebben geïnstalleerd, zijn verspreid over heel Spanje om zo een snel en goed antwoord te bieden aan haar klanten.  Intermaher maakt deel uit van de Maherholding Group, de Nummer 1 qua omzet in de Spaanse markt voor CNC-machines.

"We verkopen, installeren en onderhouden al meer dan 44 jaar Mazak-machines", legt Fernando Alonso López uit.  De heer Alonso is verantwoordelijk voor automatisering bij Intermaher.  "Automatisering is echter nog relatief nieuw voor ons.  Ik herinner me dat ik een van de RoboJob-systemen zag in het Europese Technologiecentrum van Mazak in Worcester.  Ik was toen nog servicemonteur," vertelt Alonso, "en ik had nog nooit een robot gezien die 'volledig vrij, uit de gevangenis' was.  Pas jaren later begonnen we over automatisering te praten met onze klanten, en toen moest ik in mijn archief gaan graven om erachter te komen wie de robot bouwde die we al die jaren eerder in Worcester hadden gezien.  Zo kwamen we in contact met de ontwerpers van dat slimme systeem.  En we vonden heel wat meer dan enkel een bedrijf.  We ontmoetten Jelle, Yoeri en Helmut in de RoboJob-fabriek in Heist-op-den-Berg, in België.  Naderhand leerden we ook Jan kennen, en nog veel meer mensen in het team die ons nu dagelijks helpen.”

"Tijdens onze ontmoeting met RoboJob werden we erg gecharmeerd door de filosofie van het bedrijf.  Je merkt meteen dat de automatiseringssystemen zijn gebouwd met een zeer duidelijke focus op flexibiliteit en op productiviteit.  De meeste van onze klanten zijn kleine en middelgrote bedrijven, die een eenvoudig systeem nodig hebben dat al vanaf de allereerste minuut inzetbaar is en hen meteen kan helpen."

"Een belangrijke factor om dat te bereiken is de verbazingwekkende RoboJob-software.  Een mensvriendelijke interface is het belangrijkste punt wanneer we Mazak-machines verkopen en we weten dat dit een groot voordeel is.  Daarom vinden we het een meerwaarde om met RoboJob samen te werken.  Onze klanten waarderen dit soort interface.  Net als ons vertrouwt RoboJob op de ‘first line’ providers, en net daarom zijn de RoboJob-systemen solide en betrouwbaar.  Wij geloven dat RoboJob niet alleen het beste systeem biedt voor bedrijven die kleine seriegroottes hebben, maar het is ook de beste manier om automatisering te introduceren bij onze klanten, soms kleine bedrijven, bang om de eerste stap naar automatisering te zetten."

"De afgelopen maanden hebben we bij Intermaher de eerste stappen gezet in CNC-automatisering.  Gedurende de afgelopen 44 jaar hebben we altijd slechts met één merk gewerkt: Mazak.  Nu we een samenwerking met RoboJob hebben opgezet, kan ons verkoopteam profiteren van de mogelijkheid om een ​​totaaloplossing aan te bieden: machine met automatisering.  We creëren een synergie met RoboJob, wat duidelijk een win-win-win is: voor onze klanten, voor Intermaher én voor RoboJob."

"Nu we onze klanten hebben geïnformeerd over de mogelijkheden van de RoboJob-systemen, ontvangen we al positieve feedback en de eerste aanvragen voor een demonstratie of een aanbieding.  Dit bevestigt het potentieel in de markt: ook in Spanje is er een tekort aan gekwalificeerde mensen om in de verspaning te werken.  Met de RoboJob-systemen kunnen onze klanten hun productiviteit en winstgevendheid verbeteren.  Je kon duidelijk zien dat er vorig jaar veel belangstelling was op de 29BIEHM-beurs, waar we een RoboJob Turn-Assist op onze stand demonstreerden: het was een van de drukste plekken op de hele beurs."

Lees ook de succesverhalen van onze andere Dealers.

Ontdek bij welke Dealers u terecht kunt

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, werken we samen met gecertificeerde Dealers.  Op onze Dealerkaart vindt u alle RoboJob-Dealers terug.  Gebruik de filters en het kaartje om een RoboJob-Dealer in uw buurt te zoeken.

Persoonlijk advies?