Degomme-Boccard

Arnaud Degomme maakt in het voorjaar van 2016 kennis met de automatiseringsproducten van RoboJob.  Dat gebeurt tijdens het Salon de l’Industrie in Parijs. Kort daarop gaan beide firma’s met elkaar in zee.  “Amper één jaar later hebben we al bijna 20 RoboJob-systemen verkocht”, zegt een enthousiaste Arnaud Degomme.

Degomme Boccard ziet het levenslicht in 1976 in Vaulx-en-Velin, vlakbij de Franse stad Lyon.  Het familiebedrijf legt zich toe op het verdelen van CNC-machines, zowel nieuw als tweedehands.  Arnaud Degomme en zijn medewerkers stellen hun expertise en ervaring ten dienste van hun klanten.  De firma verkoopt CNC-machines van de merken Yamazaki Mazak en Brother.

Net als in de rest van Europa en de wereld heeft ook de Franse maakindustrie het de laatste decennia heel moeilijk.  De oplossing komt overgewaaid vanuit Duitsland, waar Industrie 4.0 aan een sterke opgang bezig is.  “We merkten dat meer en meer bedrijven gingen beseffen dat automatisering de enige uitweg uit de impasse was”, zegt Arnaud Degomme, die op zoek gaat naar een manier om zijn klanten in die evolutie bij te staan.

Net in die periode openbaart RoboJob zijn gamma voor het eerst aan de Franse markt.  “Op het Salon de l’Industrie in Parijs van vorig jaar merkten we dat er heel wat interesse was voor de automatiseringsproducten van RoboJob, ook bij onze eigen klanten.  De systemen zijn specifiek toegespitst op de fabricage van kleine series en dat is net waar onze klanten naar op zoek zijn.  Het geeft hen de mogelijkheid om veel flexibeler, efficiënter en sneller te reageren op de vragen van hun klanten.  Bovendien is de software van RoboJob heel gebruiksvriendelijk, eenvoudig en snel.  Dat past perfect in de filosofie van de Mazatrol-sturing (de sturing van de CNC-machines van Mazak).  Die eenvoudige programmatie maakt het verschil.”

Na het Salon de l’Industrie gingen Degomme en RoboJob aan tafel zitten.  “We hebben een samenwerking opgestart en nu, één jaar later, hebben we al bijna 20 systemen verkocht.  En geen enkele van onze klanten is ontevreden.  Als ze over RoboJob praten, gebruiken ze alleen maar superlatieven.”

Lees ook de succesverhalen van onze andere Dealers.

Ontdek bij welke Dealers u terecht kunt

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, werken we samen met gecertificeerde Dealers.  Op onze Dealerkaart vindt u alle RoboJob-Dealers terug.  Gebruik de filters en het kaartje om een RoboJob-Dealer in uw buurt te zoeken.

Persoonlijk advies?