Stubbe Metaalbewerking

Stubbe Metaalbewerking

De verspanende sector heeft het al jaren erg moeilijk in België. Sinds de start van de wereldwijde economische en financiële crisis hebben veel toeleveranciers de ordergrootte van de bestellingen van hun klanten sterk zien terugvallen. De weinige ‘witte raven’ die er in deze tijden alsnog in slagen om winst te maken, laat staan te groeien en zelfs uit te breiden, moeten wel iets heel bijzonders doen om dat te bereiken. Zo ook Pierre Stubbe, een Vlaamse ondernemen die er op 20 jaar tijd in slaagde om niet enkel een bedrijf de grond uit te stampen, maar om bovendien een sterke groei te verwezenlijken, wat recent resulteerde in de verhuis naar een gloednieuw pand.

Pierre Stubbe, Zaakvoerder: "Als ondernemen blijven de uitdagingen natuurlijk op je afkomen. Dankzij RoboJob zijn we erin geslaagd om de pieken in productie af te vlakken. Onze effectieve productie ligt nu stukken dichter bij de machinecapaciteit. Onze CNC-machines kunnen in theorie 24u per dag werken, 7 dagen op 7. Maar mijn werknemers gaan ’s avonds natuurlijk naar huis. Toch slagen we er nu in om met de zelfde CNC-machines het aantal spindeluren aanzienlijk de hoogte in te duwen. Onze machines mét automatisatie draaien nagenoeg op 80% van hun capaciteit, terwijl dit voor machines zonder automatisatie slechts 25% is."

Succesverhalen van onze klanten

 • Buyse Metal Works Group
  Lier, België
  Buyse Metal Works Group

  "Sinds de overname van Desart Industries door Buyse Metal Works Group trekken we volop de kaart van de modernisering."

 • Depoortere & Vlamalin
  Beveren (Leie) & Tielt, België
  Depoortere & Vlamalin

  "Ik zag het Turn-Assistsysteem voor het eerst op een vakbeurs in Kortrijk. Het concept liet me nadien maar niet los en na een bezoek aan de fabriek in Heist-op-den-Berg waren wij overtuigd om voor Robojob te kiezen."

Persoonlijk advies?