IBAK Helmut Hunger GmbH & Co. KG

IBAK Helmut Hunger GmbH & Co. KG

Precies 75 jaar geleden werd het bedrijf IBAK in Kiel opgericht. In 1945 legde Helmut Hunger de basis voor een wereldwijd actieve onderneming door zijn zaak te registreren onder de naam "Ingenieurbüro Atlas Kiel". De producten van IBAK zijn altijd nauw verbonden geweest met water: De knowhow van IBAK gaat van zoeklichten voor schepen en onderwater-tv-camera's tot hoogtechnologische systemen voor de inspectie en reparatie van waterleidingen.

Carsten Büll, productiemanager / werkvoorbereiding: "Automatisering is al vele jaren zeer belangrijk voor IBAK. Onze onderneming werkt sinds 2007 met automatisering en dat doen we heel bewust. In deze mondiale economie is het belangrijker dan ooit om efficiënt en flexibel te produceren. Het is de enige manier om de kosten onder controle te houden en winstgevend te produceren.

Vijf jaar geleden leerden we RoboJob kennen bij onze machineleverancier Mager & Wedemeyer Werkzeugmaschinen. In een van hun nieuwsbrieven las ik over een workshop over CNC-automatisering. Ik heb de workshop in Bremen gevolgd, waar ik de oplossingen van RoboJob voor zowel draai- als freesmachines heb leren kennen.

Ik was op dat moment vooral onder de indruk van het gebruiksgemak en de flexibiliteit van de RoboJob-systemen. Bij IBAK produceren we immers zeer verschillende soorten werkstukken en telkens in zeer kleine series. De systemen van RoboJob zijn zo flexibel dat je met dezelfde automatisering zeer verschillende soorten werkstukken kunt automatiseren. In juni 2016 werd ons eerste RoboJob-systeem geïnstalleerd: een Turn-Assist 250 op een DMG CTX BETA 800 TC. Sindsdien zijn er nog drie systemen geïnstalleerd: onze Hermle C22 en C42 werden geautomatiseerd met een RoboJob-rack en een DMG CTX BETA 1250 TC werd uitgerust met een Turn-Assist 270 s.

Al deze 4 installaties verliepen vlot: de voorbereidingen, de installaties zelf, de opleiding achteraf: er is niets op aan te merken. We zijn heel tevreden met onze keuze voor RoboJob."

Succesverhalen van onze klanten

 • Lenord und Bauer
  Oberhausen, Duitsland
  Lenord und Bauer

  "De levertijden in onze sector zijn de afgelopen jaren drastisch verkort. "

 • Mitsubitshi Chemical Advanced Materials (Quadrant)
  Tielt, België
  Mitsubitshi Chemical Advanced Materials (Quadrant)

  "Waar mogelijk wordt het repetitief werk, dat anders door onze CNC-operatoren zou moeten uitgevoerd worden, overgenomen door het RoboJob-systeem."

Persoonlijk advies?