GN Rope Fittings

GN Rope Fittings

In het verleden was Nieuwkoop in Nederland een klein dorpje.  De lokale bevolking verdiende er de kost met oogsten van turf.  Deze taak werd het ganse jaar uitgevoerd, behalve in de winter, wanneer de gereedschappen vervaardigd werden waarmee de turf geoogst werd.  Zo ontstonden niet minder dan 80 smederijen in deze kleine gemeenschap.  Daar ligt de oorsprong van GN Rope Fittings.

De onderneming, ook gekend als Grofsmederij Nieuwkoop BV, werd opgericht in 1917, en groeide, mede dankzij een fusie, uit tot een producent van gereedschappen voor verschillende industrieën, waaronder de zeevaart en de visserij.  Vandaag staat GN Rope Fittings wereldwijd gekend als producent van aanlegplaatsen voor schepen en van zware hijssystemen die hun toepassing kennen in de offshore industrie.  RoboJob werd aangesproken om de zware werkstukken automatisch te beladen en ontladen in de immense CNC-machines.

Ton de Kleer, QHSE Manager: "Vorig jaar hebben we op de beurs in Utrecht voor het eerst het RoboJob-systeem gezien. Reeds vanaf het eerste contact hadden we een goed gevoel bij zowel het systeem als bij de mensen van RoboJob. Ondertussen is gebleken dat RoboJob de juiste keuze was: onze operatoren kunnen zich nu weer bezighouden met hun creatieve taken: programmeren. Het manuele werk behoort nu voor een groot deel tot het verleden."

Succesverhalen van onze klanten

 • KMWE
  Eindhoven, Nederland
  KMWE

  "De band tussen de man en de machine is zodanig geëvolueerd dat ze beiden perfect kunnen samenwerken."

 • Smelt Drunen BV
  Drunen, Nederland
  Smelt Drunen BV

  "Om competitief te kunnen blijven, en om mee te zijn met de meest moderne technieken in ons vak, startten we in 2014 met onze zoektocht naar automatisering."

Persoonlijk advies?