De Visie & Missie van RoboJob

De maakindustrie heeft het al enkele jaren erg moeilijk. Enkele aanzienlijke wijzigingen in onze industrie maken het moeilijk om winstgevend te blijven, om competief te zijn in een internationale markt, en om vacatures in te vullen. Door u gebruiksvriendelijke automatisering aan te bieden, tracht RoboJob oplossingen aan te reiken voor deze uitdagingen. We zijn er immers van overtuigd dat onze Turn- en Mill-Assist Series uw winstgevendheid, concurrentieel vermogen en efficiëntie kunnen verhogen. Bovendien is automatisering een handig hulpmiddel om onze industrie weer aantrekkelijk te maken voor technisch hoog opgeleide profielen.

De Supply Chain van de maakindustrie heeft de laatste jaren enkele belangrijke wijzigingen ondergaan. Deze gewijzigde marktstructuren houden onder andere de volgende aspecten in:

  • Kortere levertijden
  • Kleinere hoeveelheden
  • Gebrek aan ervaren CNC-operatoren
  • Stijgende arbeidskosten
  • Just in time productie

Het is onze Visie dat we met gebruiksvriendelijke, flexibele automatisering een oplossing gevonden hebben om deze uitdagingen aan te gaan. Onze Turn- en Mill-Assist Series stellen u immers in staat om onmiddellijk te reageren op deze veranderingen in de markt, en op de fluctuerende patronen in de vraag van uw klanten.

De 3 uitdagingen van RoboJob

Onze missie, uw winst.

Door het inzetten van onze flexibele en laagdrempelige automatiseringsoplossingen willen we mee de winstgevendheid van onze klanten herstellen. Deze winstgevendheid stond de laatste jaren sterk onder druk, mede dankzij de stijgende loonkosten in onze industrie.

Met onze Turn- en Mill-Assist Series slagen onze klanten er echter in om de maakindustrie weer winstgevend te maken. Het seriewerk wordt overgenomen door onze robots, en deze kunnen ook na de werkuren of tijdens het weekend worden ingezet. Zo haalt u meer rendement uit uw CNC-machine.

Uw CNC-operatoren zet u het beste in waar ze de meeste toegevoegde waarde betekenen: het programmeren van een machine, of het maken van complexe enkelstuks. Voor saai en fysiek seriewerk kunt u voortaan vertrouwen op uw Turn- of Mill-Assist. Onze automatiseringsoplossingen nemen de fysieke taken over van uw operator, waardoor er tijd vrij komt voor creatieve taken of procesverbetering. Dat verhoogt niet enkel de efficiëntie op de werkvloer; het verhoogt ook uw concurrentieel vermogen in een mondiale markt. Bovendien keert de rust terug in uw atelier, en hervinden uw operatoren hun werkplezier.

Ook u ondervindt wellicht hoe moeilijk het is om gemotiveerde en gekwalificeerde CNC-operatoren te vinden. Jonge schoolverlaters verkiezen vaak een andere sector, ondanks dat ze wel de juiste technische opleiding genoten hebben. Door het inzetten van nieuwe technologie proberen we onze industrie opnieuw aantrekkelijk te maken voor onze werknemers, ook op uw werkvloer. De saaie, fysieke taken worden immers overgenomen door onze robots, en dat maakt tijd vrij voor creatieve taken. Uw operator kan zich focussen op het programmeren van uw machines, of op het maken van complexe enkelstuks.

Welke zijn de voordelen van CNC-automatisering?

Klik op het icoontje om meer te weten over een voordeel van CNC-automatisering.

Persoonlijk advies?