RoboJob - ontworpen voor en vanuit de maakindustrie.

RoboJob - een leverancier die dezelfde taal spreekt.

Wij zijn een bedrijf dat over heel wat know-how beschikt voor de ontwikkeling van uw individuele automatiseringsoplossingen - dankzij meer dan 25 jaar ervaring in de verspanende industrie die we bij ons zusterbedrijf Aluro CNC hebben kunnen opbouwen.

25 jaar ervaring in de verspanende industrie
Van een metaalconstructiebedrijf dat prototypes ontwierp voor uiteenlopende sectoren, spitst Aluro (het moederbedrijf van RoboJob) zich in de jaren ’90 toe op de aluminiumsector en specialiseert het zich in 3 kernactiviteiten:
- het bouwen en installeren van isolatiemachines voor aluminiumprofielen (Aluro Machinebouw)
- het fabriceren van mechanische onderdelen via CNC-machines (Aluro CNC)
- het buigen van aluminiumprofielen (Aluro Buigtechniek, vandaag gekend onder de naam Bestbend)

Met de komst van Helmut De Roovere komt er heel wat automatiseringskennis in huis. Samen met zijn ex-collega Luc De Ceuster focust hij zich op de ontwikkeling van baanbrekende robotsystemen voor draai- en freesmachines en in 2007 wordt RoboJob in het leven geroepen. Als dochteronderneming van de Aluro Group kan het bedrijf terugvallen op 25 jaar ervaring in de verspanende industrie. Ook op het vlak van het ontwerp, de productie, installatie en onderhoud van industriële machines draaien de oprichters van RoboJob al meer dan 20 jaar mee op internationaal niveau.

Een gemotiveerd team staat voor u klaar

De 3 pijlers in onze organisatie

Dé focus van RoboJob is R&D team.  Onze Software collega's bouwen de meest gebruiksvriendelijke interface, met veruit de meest standaard functionaliteiten.  Daarnaast zijn onze collega's in het mechanisch en elektrisch team verantwoordelijk voor het uittekenen van nieuwe standaard producten en modulaire uitbreidingen. 

Samen werken we dus aan de continue innovatie die in onze bedrijfscultuur zit ingebakken.  Daar plukt u als klant de vruchten van: u kunt steeds rekenen op een breed portfolio van standaard automatiseringsoplossingen, met de snelste in- en omsteltijden.

Een team van Area Sales Managers vormen het commerciële luik: elk van hen heeft een geografische regio onder zijn verantwoordelijkheid.  Zo weet u meteen bij wie u terecht kunt.  Uw Area Sales Manager is het aanspreekpunt voor bestaande en nieuwe klanten.  Natuurlijk beschikken zij over de nodige technische kennis, opdat ze u zo goed mogelijk kunnen bijstaan.

Behalve de ondersteuning van bestaande en nieuwe klanten staan onze Area Sales Managers ook klaar voor onze Dealers.  Deze RoboJob partners organiseren immers ook tal van beurzen en evenementen, en ook commerciële acties voor hun klanten.

Het grotendeel van onze installaties doen we bij RoboJob nog steeds zelf.  Daarnaast werken we met goed opgeleide, gecertificeerde installatiepartners.  Dankzij meer dan 10 jaar ervaring gebeurt de installatie van uw RoboJob automatisering vlotter dan ooit: een installatie neemt slechts 3 tot 4 dagen in beslag, waaronder een halve dag opleiding on site.  Daarna kunt u meteen zelfstandig aan de slag.

Heeft u achteraf toch nog een vraag of een technisch probleem?  Dan kunt u bij ons Service Team terecht.  Eén van onze Service Engineers zal u telefonisch bijstaan wanneer het kan, of naar u komen wanneer het moet.  Zo blijven we onze klanten bijstaan, ook na de installatie.

Persoonlijk advies?