News Detail Hero Image

Tower van RoboJob krijgt wereldwijde interesse

About RoboJob

Industry 4.0

Tower

Auteur

Steven Craenen

Gepubliceerd op

11 mei 2021

Nu de economie zich weer op gang trekt, blijkt automatisering erg in trek.  Dat merkt men ook bij RoboJob, de Belgische specialist in CNC-automatisering.  Zo heeft één van haar ‘key accounts’ besloten om de Tower in te zetten in alle wereldwijde productievestigingen.

Al meer dan een jaar heeft de globale economie het hard te verduren. Het Coronavirus maakte dat verschillende industrieën harde klappen kregen. Zo schat de Europese Commissie (februari 2021) dat de COVID-19-crisis in 2020 een zeer aanzienlijke negatieve economische weerslag heeft gehad op de EU en de eurozone. Die leidde tot een daling van het reële BBP van de EU (-6,3 %) en van de eurozone (-6,8 %). Nu de vaccinatiecampagne stilaan op volle snelheid draait, zijn de economische vooruitzichten weer positief. In zijn World Economic Outlook van april 2021 voorziet het IMF een groei van het wereldwijde bbp van 6,0 % in 2021. Het BBP van de eurozone zou op zijn beurt toenemen met 4,4 % in 2021 en in de Verenigde Staten en China zullen groeivoeten bereikt worden van respectievelijk 6,4 en 8,4 % in 2021. (Bron: FOD Economie)

In het ‘nieuwe normaal’ blijken bedrijven volop te willen inzetten op automatisering en digitalisering. Multinationals, maar even goed grotere nationale bedrijven en ook KMO’s hebben de afgelopen periode gebruikt om alle pro’s en contra’s goed in kaart te brengen. Sinds de zomer van 2020 merkte men bij RoboJob ook een flinke toename van het aantal aanvragen uit binnen- en buitenland, vertelt CEO Helmut De Roovere: “Al sinds juli, augustus van vorig jaar hebben we een flinke groei mogen vaststellen van het aantal bezoeken op onze website en tevens het aantal aanvragen voor informatie, demo’s en offertes. Sinds het najaar van 2020 heeft zich dat ook weten te vertalen in flink wat nieuwe bestellingen. Maar de echte groei stellen we sinds begin dit jaar vast. Nooit eerder mochten we zoveel bestellingen noteren tijdens het eerste kwartaal.”

“We dachten dat we in het tweede kwartaal een terugval zouden zien, maar dat blijkt vooralsnog niet het geval. De teller blijft gewoon doorlopen,” aldus De Roovere.Zo kregen we pas van één van onze internationale ‘key accounts’ te horen dat ze onze Tower gaan inzetten in alle productievestigingen wereldwijd.”

De Tower van RoboJob is de meest geavanceerde automatisering van RoboJob. Een magazijn kan worden voorzien van ruwe materialen, maar ook van pallets en opspanmiddelen. Een robot belaadt en ontlaadt deze dan in één of meerdere CNC-machines, waardoor er 72 uur autonoom geproduceerd kan worden. Daarbij kunnen zowel enkelstuks als seriewerk geautomatiseerd worden, waarmee de Tower een ideaal automatiseringsconcept is voor high mix, low volume. Een Tower kan aan zowel freesmachines als draaimachines geplaatst worden.

Nog maar enkele weken terug werd de 30ste Tower geïnstalleerd bij Platteau Subcontracting. Met deze nieuwe overeenkomst zal dat aantal echter flink de lucht in gaan.

“Wij zijn er helemaal klaar voor,” vertelt Helmut De Roovere. “Het afgelopen jaar hebben we de vrijgekomen tijd onder andere benut om onze productie- en installatieprocessen op punt te zetten. We beschikken over ruim voldoende capaciteit om de bestelde systemen tijdig te produceren en ook te installeren. Met meer dan 1.000 installaties op de teller beschikken we ondertussen ook over een pak ervaring, en daar kunnen onze klanten nu de vruchten van plukken.”

Dit artikel delen?

RoboJob logo

Hoofdkantoor

RoboJob NV

Knotwilgenweg 19

2220 Heist-op-den-Berg

België

info@robojob.eu

+32 (0)15 25 72 74

BE0889 561 066

Technologiecentrum

RoboJob GmbH

Neuwiesen 3

74251 Lehrensteinsfeld

Duitsland

info@robojob.eu

+49 (0)7134 917 4339

DE319 559 293

RoboJob USA

An Alliance with Fusion OEM

6951 High Grove Boulevard

Burr Ridge, IL 60527

Verenigde Staten

info@robojob-usa.com

1.866.952.9020