RoboJob zet de Assenuitbreiding in de spotlight

RoboJob zet de Assenuitbreiding in de spotlight

Vorige maand verraste RoboJob – de Belgische specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines.

Vorige maand verraste RoboJob – de Belgische specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines – op AMB met maar liefst 3 nieuwe producten: een Assenuitbreiding voor het automatisch beladen en ontladen van assen, en de functies PALLET-LOAD en PALLET-UNLOAD, waarmee werkstukken rechtstreeks vanop een pallet kunnen worden beladen of ernaar ontladen.

De Assenuitbreiding is een ware innovatie in het landschap van automatisatie van CNC-machines. Tot nog toe is er nog geen enkele andere speler die een compacte, flexibele en betaalbare oplossing heeft ontwikkeld om assen te beladen en te ontladen. Naast het beladen van ronde en rechthoekige stukken biedt RoboJob dus als énige speler ook het beladen en ontladen van assen aan. Opnieuw volgens het zelfde concept met hard- en software: een configureerbaar opzetrek voor assen, een laser voor asrand-detectie, instelbare en omkeerbare 2-punt grijpers voor assen en een uiterst gebruiksvriendelijke software-uitbreiding. Daarmee bewijst de Belgische marktleider opnieuw dat haar standaardoplossingen modulair zijn op te bouwen en uit te breiden, in functie van de noden en de opdrachten van de klant.

Dat het geheel snel is te installeren en te programmeren konden de bezoekers van de AMB al met eigen ogen ontdekken, maar daarnaast ontwikkelde RoboJob ook filmmateriaal waarin alles goed en duidelijk in beeld wordt gebracht: zowel het opstellen van het opzetrek op de Turn-Assist als het instellen van de software.

Deze films brengen zo het hoogstaand kwalitatief ontwerp in beeld, met het opzetrek dat makkelijk op een Turn-Assist is te plaatsen, en dat bestaat uit 3 uiterst lichte en driehoekvormige steunen, waarop 2 configureerbare platen worden vastgeklikt. In de daarin voorziene sleuven passen indelingsplaten die in 4 verschillende uitvoeringen worden geleverd. Zo beschikt men over een volledig diameterbereik van Ø 10 tot en met Ø 80.

Op de 180° combigrijper van de Turn-Assist kan een derde grijperkop worden aangebracht, die voorzien wordt van 2-punt parallelgrijpers. Ook een 90° grijper kan worden omgebouwd tot de combigrijper met 3 grijperkoppen. Net als bij de grijpers voor ronde stukken werkt RoboJob ook hier met regelbare en omkeerbare grijpervingers.

In de software-uitbreiding werkt RoboJob met de gekende workflow, waar stap voor stap de afmetingen, aantallen en gewenste bewerkingen snel en eenvoudig kunnen worden geprogrammeerd. Zo kunnen er tot maximaal 4 bewerkingsstappen worden ingegeven om tot een volledig afgewerkt product te komen. Bovendien kan er in iedere bewerkingsstap worden aangegeven of de as gedraaid moet worden.

Nadat alles ingegeven is, toont de software op een grafische manier welke indelingsplaten geschikt zijn, en waar de ruwe assen kunnen worden neergelegd. Ook kan elke opdracht worden bewaard, zodat ze achteraf eenvoudig opnieuw kan worden opgeroepen, zodat opnieuw instellen niet nodig is.

Wanneer de Startknop wordt ingedrukt, zal de robot de assen één voor één nemen, en de juiste positie van de asrand opmeten met een laser. Zo wordt vermeden dat te korte of te lange assen in de machine worden ingebracht. De afgewerkte stukken worden zorgvuldig op de tafel teruggelegd.
Dankzij de functionele en makkelijk in te stellen Assenuitbreiding is RoboJob er opnieuw in geslaagd om een compacte, flexibele en efficiënte automatisatie-oplossing aan te bieden. Zo breidt de Belgische markleider een vervolg aan wat nu al een indrukwekkende reeks innovaties is.

Meer informatie, zoals prijzen of demonstraties kunnen bij RoboJob worden opgevraagd.

Persoonlijk advies?