RoboJob verwelkomt tevreden klanten op Indumation

RoboJob verwelkomt tevreden klanten op Indumation

Blije gezichten alom op de RoboJob-stand van Indumation, en dat is geen toeval.

Blije gezichten alom op de RoboJob-stand van Indumation, en dat is geen toeval. België is immers de thuismarkt van RoboJob, de Belgische specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines. 187 exposanten stellen op Indumation de meest recente hightech en trends uit de industriële automatisering voor, en dat trekt volk. In de eerste plaats Belgische bezoekers, maar ook bedrijven uit Noord-Frankrijk en Nederland. Daaronder heel wat RoboJob-klanten, die stuk voor stuk erg tevreden blijken met hun stap naar automatisering.

De Benelux-marktleider gaat er prat op om op élke beurs uit te pakken met vernieuwingen, dus ook deze keer was het weer uitkijken naar wat RoboJob uit de doeken zou doen. Enkele weken terug kondigde het al aan om haar Messenger Service voor te stellen, en dat het daarnaast ook de efficiëntie van haar bestaande klanten verder wilde verhogen. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren bij de vele klanten die RoboJob ondertussen al rijk is. 

De Messenger Service moet ervoor zorgen dat de RoboJob-klant steeds op de hoogte blijft van de activiteiten van zijn RoboJob-automatisatie. Daarvoor beschikt de software van de Turn-Assist Series over 4 functies:
- Wanneer een opdracht werd afgewerkt, kan dit gemeld worden aan één of meer werknemers binnen het bedrijf.
- Wanneer er zich een storing of foutmelding voordoet, kan ook dit worden gemeld, al dan niet aan dezelfde personen.
- Indien deze storing of foutmelding binnen een bepaalde tijd niet wordt verholpen, kan dit worden geëscaleerd naar dezelfde of naar andere werknemers.
- Dagelijks kan een rapport worden verstuurd met een overzicht van de stukken, de aantallen én de tijdstippen waarop deze werden uitgevoerd.

De gebruiker kan daarbij zélf bepalen wie welke berichten moet ontvangen, en ook welke de tijdspanne is voor escalatie bij een storing of foutmelding. Met de Messenger Service brengt RoboJob klare taal: deze functie moet ertoe bijdragen dat de automatisatie autonoom blijft werken, en de betrokken werknemers binnen het bedrijf worden geïnformeerd wanneer er actie moet worden ondernomen. Ook geeft RoboJob voortaan nóg meer inzicht in wat de Turn-Assist juist heeft uitgevoerd.

Daarnaast is het voor bestaande klanten met de Export/Import-functie voortaan ook mogelijk om nieuwe programma’s extern voor te bereiden en alle bewaarde instellingen eenvoudig over te dragen van de éne RoboJob-automatisatie naar de andere. Dat scheelt heel wat voor klanten die meerdere Turn-Assists inschakelen, en dat blijken er ondertussen al heel wat te zijn.

Zoals steeds zijn beide vernieuwingen erop gericht om het rendement, de flexibiliteit en de efficiëntie van haar standaardproducten verder verhogen

Behalve de Messenger Service en de Export/Import-functie pakt RoboJob op haar stand ook uit met het opzetrek voor assen aan de Turn-Assist 180, nog steeds de meest compacte automatisering in de markt. Verder springt ook de Turn-Assist 250 met Pallet Unload-functie in het oog, waarbij ook de wenteleenheid voor draaistukken wordt gedemonstreerd. En een gelijkaardige wenteleenheid vindt men ook terug aan de Mill-Assist Essential, maar dan voor freesstukken

U kunt Indumation nog bezoeken tot en met vrijdag, 8 mei 2015. RoboJob heeft er haar beursstand in Hal 2, op stand A18. Op donderdag, 7 mei is er een nocturne en blijven de deuren geopend tot 22u. 

Persoonlijk advies?