RoboJob vervolledigt het plaatje in Zweden

RoboJob vervolledigt het plaatje in Zweden

RoboJob – de Belgische specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines – heeft opnieuw een partnerovereenkomst ondertekend in Zweden. 

RoboJob – de Belgische specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines – heeft opnieuw een partnerovereenkomst ondertekend in Zweden. Nadat nog maar recent een overeenkomst bereikt werd met Stenbergs, werd nu een akkoord afgesloten met een andere sterke partner in de Zweedse markt: Ravema.

RoboJob werd opgericht in 2007 door ingenieurs Helmut De Roovere en Luc De Ceuster. Met meer dan 25 jaar ervaring in de verspaning en meer dan 40 jaar ervaring in machinebouw heeft RoboJob alle know-how in huis om zeer gebruiksvriendelijke standaardoplossingen te bouwen die de winstgevendheid van verspanende bedrijven aanzienlijk kan verhogen.

Ravema is de officiële dealer voor Mazak in Zweden, en het uitgebreide Zweedse verkoopteam zal nu ook de beladingsoplossingen van RoboJob toevoegen aan het reeds grote productportfolio. Ravema is de eerste dealer in de Mazak-organisatie die een samenwerkingsovereenkomst met RoboJob afsluit. Bijna 100 jaar geleden opgericht, is Mazak vandaag één van de wereldleiders in het ontwerpen en produceren van zeer productieve CNC-machines. 

"Als grootste speler in Zweden en Noorwegen is Ravema zich zeer bewust van de eisen van haar klanten," legt Business Unit Manager Hans Jigback uit. "Met de stijgende loonkosten, de afnemende seriegroottes en de behoefte aan flexibele technici in het achterhoofd, vraagt de Zweedse klant om gebruiksvriendelijke automatisering met de hoogste flexibiliteit. In eerste instantie waren we wat terughoudend over het aanbieden van een ander product, maar na een bezoek van het bedrijf RoboJob en het zien van hun gebruiksvriendelijke oplossingen in België, waren we zeker van de keuze voor RoboJob. Hun visie past perfect bij wat we nastreven: robuustheid, flexibiliteit, gebruiksgemak, lage set-up tijd en een hoge klanttevredenheid. Ondertussen werden de eerste RoboJob-oplossingen al geïnstalleerd aan Mazak-machines in Zweden. We zijn dan ook blij om onze klanten te voorzien van de meest flexibele oplossingen."

Met 3 sterke dealers in de Zweedse markt, is RoboJob nu helemaal klaar voor de aanvang van het ondersteunen van een nieuwe geografische regio in Europa. Klanten in Zweden kunnen nu profiteren van de meest flexibele en gebruiksvriendelijke automatiseringsoplossing voor kleine en middelgrote series. 

De Turn-Assist en Mill-Assist zijn geïntegreerde oplossingen die het automatisch laden en lossen van draaibanken en freesmachines te schakelen. Beide systemen kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan afmetingen (standaard ø 5-400 mm) en gewichten (tot 700 kg). 

Helmut De Roovere, mede-oprichter en CEO van RoboJob is meer dan enthousiast met de sterke gecertificeerde partners die het bedrijf in Zweden heeft aangetrokken: "We zijn zeer verheugd met het aangaan van samenwerkingsverbanden met sterke partners zoals Ravema en Stenbergs. Bedrijven zoals Ravema hebben zulke goede kennis van niet alleen de Scandinavische markt en de eisen van de klant, maar ook van alle technische aspecten die van belang zijn in onze business. Ongetwijfeld zullen de klanten in deze landen hoge verwachtingen hebben als het gaat om kwaliteit en prestaties, en ze hebben daar ook alle recht toe. We zijn ervan overtuigd dat ze aangenaam verrast zullen zijn over de gebruiksvriendelijkheid van onze beladingsoplossingen, en met de robuustheid en industriële kwaliteit die ze eisen van elke machineleverancier." De Roovere is positief over de toekomst: "Ik ben zeer tevreden en optimisch dat we tegemoet kunnen komen aan de sterke reputatie die we tot op vandaag hebben opgebouwd in de Benelux. Door deze samenwerking met onze gecertificeerde partners kunnen we verder de concurrentiepositie van de metaalverwerkende bedrijven in West-Europa blijven verstevigen."

Persoonlijk advies?