RoboJob verhoogt de efficiëntie van haar klanten

RoboJob verhoogt de efficiëntie van haar klanten

Automatisering van CNC-machines is aan een steile opmars bezig.

Automatisering van CNC-machines is aan een steile opmars bezig. De laatste jaren hebben verschillende partijen zich toegelegd op het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines. Daarbij richtte het Belgische RoboJob zich van bij de start op de kleine en middelgrote series, waarvoor het standaardproducten ontwikkelde die snel kunnen worden ingesteld, en die bijgevolg het rendement van de CNC-machine aanzienlijk verhogen. Daarbij is voldoende ruimte voorzien voor flexibiliteit, opdat men heel uiteenlopende werkstukken automatisch kan beladen en ontladen. RoboJob blijft ondertussen uitpakken met een reeks vernieuwingen die ook de efficiëntie van haar standaardproducten verder blijft verhogen.

We zagen het al op de MTMS-vakbeurs in Brussel: de marktleider in de Benelux pakte er uit met maar liefst 5 vernieuwingen. Uitbreidingen voor het bewerken van assen, het beladen en ontladen van en naar een pallet, nabewerkingen, wenteleenheden en ook de futuristische robottechnologie: het zijn stuk voor stuk vernieuwingen die het rendement, de flexibiliteit en de efficiëntie van haar standaardproducten verder verhogen. Daarbij denkt RoboJob niet enkel aan nieuwe klanten, maar in de eerste plaats aan haar bestaande klanten.

“Ondertussen hebben wij al heel wat klanten in de Benelux,” vertelt mede-oprichter en –zaakvoerder Helmut De Roovere. “En verschillende klanten hebben ondertussen ook een tweede, derde, vierde of zelfs vijfde systeem aangekocht. Dat verhoogt hun flexibiliteit doordat de RoboJob-systemen het repetitieve werk overnemen, en zo spelen ze handig in op spoedbestellingen, die vandaag bijna de standaard geworden zijn in de markt.”

“En net om dan snel te kunnen reageren, moeten we erop toezien dat de operator efficiënt tewerk kan gaan,” vult collega en medeoprichter Luc De Ceuster aan. “Daarom blijven we ook investeren in de verdere optimalisatie van alle software, in de eerste plaats voor onze bestaande klanten. Zij kennen onze systemen natuurlijk als geen ander. Op hun vraag hebben we nu ook werk gemaakt van een Export/Import-functie.”

Het instellen van de software en het configureren van de tafel van de RoboJob-producten is een kwestie van enkele minuten. De Belgische specialist in het automatisch beladen en ontladen gaat er prat op dat dit slechts vijf minuten duurt voor een nieuw werkstuk, en twee minuten voor een werkstuk dat al eerder werd ingesteld. Met de Export/Import-functie kunnen nieuwe programma’s nu ook extern voorbereid worden en bovendien kunnen nu alle bewaarde instellingen eenvoudig worden overgedragen van de éne RoboJob-automatisatie naar de andere.

“Als je dus bijvoorbeeld twee Turn-Assists hebt, en snelt wilt schakelen van de éne naar de andere CNC-machine, volstaat het om een export te maken van je opdrachten naar een USB-sleutel of via het netwerk naar een algemene locatie. Die instellingen laadt je dan even snel weer op in eender welke Turn-Assist. Zo moet je een gekend werkstuk ook op een andere Turn-Assist niet opnieuw gaan configureren. Op zich een heel eenvoudig iets, maar het laat toe om nóg efficiënter te werk te gaan.”

RoboJob stelt al haar vernieuwingen voor op Indumation, waar ook alle standaardproducten van RoboJob worden gedemonstreerd. RoboJob heeft er haar beursstand in Hal 2, op stand A18. Indumation vindt plaats in Kortrijk Xpo, van 6 tot en met 8 mei 2015. Op de RoboJob-stand kunt u terecht voor productinformatie, technische informatie en prijsaanvragen.

Persoonlijk advies?