News Detail Hero Image

RoboJob stelt nieuwste Tower bij Mazak voor

Events

Resellers

Tower

Auteur

Steven Craenen

Gepubliceerd op

16 nov 2021

Na een jaar onderbreking – Corona, uiteraard – mag RoboJob weer deelnemen aan de Open House van Mazak in Haasrode.  Voor de tiende keer al ondertussen.  En voor die jubileum-editie heeft de marktleider in CNC-automatisering iets bijzonders in petto: de nieuwe Tower wordt er voor het eerst voorgesteld.

Eind november kunnen de deuren van de Mazak-showroom eindelijk weer open: van 30 november tot en met 2 december organiseert de CNC-machinefabrikant er naar goede gewoonte haar Open House. Dat gebeurt zoals steeds ook in samenwerking met tal van andere spelers in de markt. RoboJob mag er voor de tiende opeenvolgende keer bij zijn.

“Da’s toch iets bijzonders,” vindt CEO Helmut De Roovere. “We zijn enorm fier dat we elk jaar weer worden uitgenodigd, en dus hebben we voor deze tiende keer toch iets bijzonders achter de hand gehouden. Onze nieuwste innovatie is een kleinere Tower, met meer features dan ooit tevoren. Deze zullen we voor het eerst tonen tijdens dit evenement bij Mazak.”

Dat automatisering een ‘hot topic’ is geworden sinds Corona, is al langer geweten. Bij RoboJob heeft men deze periode ook aangegrepen om extra in te zetten op productontwikkeling. Sinds het Coronavirus heeft toegeslagen, is de nood aan automatisering sterk toegenomen, en dus doen we er alles aan om onze klanten zo snel mogelijk uit de nood te helpen,” vertelt De Roovere. We werken al enkele jaren aan deze nieuwste innovatie, maar door Corona hebben we nog een tandje bijgestoken. Nu is de nieuwste Tower helemaal klaar, en willen we hem ook graag meteen voorstellen.”

Enkele weken terug maakte de Belgische CNC-specialist al bekend dat deze nieuwste innovatie er zat aan te komen. Nu al is geweten dat de nieuwste Tower kleiner is dan de bestaande Tower, maar dat er meer functionaliteit heeft en meer autonomie zal creëren. Met de nieuwste Tower zet RoboJob ook volop in op de automatisering van freesmachines. “Daar bleven heel wat klanten toch wat op hun honger zitten,” vertelt De Roovere. “Er werd wel eens gezegd dat onze oplossingen ‘top’ zijn voor draaimachines, maar dat dat voor freesmachines niet zo zou zijn. Wel, we houden wel van een uitdaging. Onze R&D-afdeling heeft de afgelopen jaren álles uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat RoboJob de beste is, zowel in de automatisering van draaimachines als van freesmachines. In alle bescheidenheid durf ik nu te zeggen dat we daar ook in geslaagd zijn.”

De nieuwe Tower werd specifiek ontwikkeld om 72 uur lang onbemand en autonoom te produceren. Niet enkel seriewerk, maar ook enkelstuks. Alles door mekaar: High mix, Low volume. “Zo kunnen onze klanten de Tower op vrijdagochtend klaarmaken om tot maandagochtend aan één stuk door te blijven produceren. Want enkel zo haalt men het maximum uit de CNC-machine.”

Tijdens de Open House wordt de nieuwste Tower opgesteld aan een Mazak Variaxis C-600.

Dit artikel delen?

RoboJob logo

Hoofdkantoor

RoboJob NV

Knotwilgenweg 19

2220 Heist-op-den-Berg

België

info@robojob.eu

+32 (0)15 25 72 74

BE0889 561 066

Technologiecentrum

RoboJob GmbH

Neuwiesen 3

74251 Lehrensteinsfeld

Duitsland

info@robojob.eu

+49 (0)7134 917 4339

DE319 559 293

RoboJob USA

An Alliance with Fusion OEM

6951 High Grove Boulevard

Burr Ridge, IL 60527

Verenigde Staten

info@robojob-usa.com

1.866.952.9020