RoboJob stelt nieuw softwareplatform voor op AMB

RoboJob stelt nieuw softwareplatform voor op AMB

Deze week neemt RoboJob al voor de derde opeenvolgende keer deel aan de AMB Messe, de grootste Duitse beurs in de metaalsector.  En dat gaat niet onopgemerkt voorbij.  Eerder raakte al bekend dat Duitsland is uitgegroeid tot de belangrijkste afzetmarkt voor RoboJob.  Niet toevallig stelt RoboJob op de AMB haar nieuwe softwareplatform voor.  En die software houdt opnieuw heel wat nieuwigheden in.

De AMB vindt elke 2 jaar plaats in Stuttgart, dit jaar van 13 tot en met 17 september 2016 .  1.350 exposanten uit 30 verschillende landen stellen er zich voor aan meer dan 90.000 bezoekers.   RoboJob is één van de weinige Belgische deelnemers, maar is met haar derde deelname uitgegroeid tot een vaste waarde, niet in het minst omdat CNC-automatisering aan een steile opmars bezig is bij de Duitse toeleveranciers.  De Duitse overheid startte enkele jaren terug immers ‘Industrie 4.0’ op, en dat is een perfecte ‘match’ met de gebruiksvriendelijke automatiseringsproducten van RoboJob.

“Om nog beter tegemoet te komen aan de verwachtingen omtrent Industrie 4.0, lanceren we nu ook ons nieuw softwareplatform,” vertelt Jelle De Roovere, Business Development Manager bij RoboJob.  “Industrie 4.0 houdt onder andere in dat moderne productietechnieken moeten zorgen voor een hoger rendement, meer flexibiliteit en meer efficiëntie.  Ook moderne automatisering moet hieraan bijdragen, wat concreet betekent dat je je productieprocessen nóg efficiënter kunt laten verlopen, voor heel uiteenlopende opdrachten.  Daar kunnen we nu perfect op inspelen met ons nieuwe softwareplatform. 

“Dit nieuwe besturingssysteem is de rechterhand van de operatoren die met onze Turn- en Mill-Assist Series werken,” legt R&D Manager Peter De Roovere uit.  “We zijn met een blanco blad begonnen, en hebben dus een volledig nieuw platform op poten gezet.  Daarbij hebben we er natuurlijk wel voor gezorgd dat alle bestaande functionaliteiten uit de vorige versie mee werden opgenomen. Deze zijn in een logische structuur ondergebracht, opdat het gebruiksgemak nog verder verbeterd wordt.  Bovendien zetten we nog sterker in op de grootste sterkte van onze systemen: de snelle in- en omsteltijden.  Ik durf zelfs te stellen dat de programmatie nu nóg sneller gaat, en dat we met kop en schouders de kortste programmatietijden in de markt hebben.”

“Concreet heeft dit nieuwe platform een moderne, intuïtieve gebruikservaring.  Naast alle bestaande functionaliteiten – we hebben reeds de meeste standaardfuncties in de markt – hebben we heel wat nieuwe features opgenomen  Zo wordt er sterk gebruik gemaakt van 3D visualisaties, legt De Roovere uit.  Pas je de afmetingen van een werkstuk aan, dan krijg je het resultaat in 3D te zien.  Je ziet hoe werkstukken door de robot opgenomen worden en hoe ze in de klauwplaat of opspanning geplaatst worden.  Bovendien kan de gebruiker steeds het camerastandpunt draaien, om deze acties vanuit alle mogelijke hoeken te bekijken.  We maken het onze klanten met andere woorden dus nog een pak gemakkelijker, want nog voor ze op de start-knop drukken hebben ze alle acties van de robot reeds goedgekeurd.” 

"Ten slotte denkt het systeem actief mee met de operator en worden op een intelligente manier bepaalde instellingen automatisch gesuggereerd.  Zo stelt het systeem automatisch voor hoe en met welke grijpers werkstukken opgenomen kunnen worden. De operator kan deze voorstellen goedkeuren of zijn eigen aanpassingen doen.”

De bezoekers van AMB zullen de nieuwe RoboJob-software op de RoboJob-stand niet enkel live kunnen bekijken op de Turn-Assist 250 en Mill-Assist Essential, die de Belgische marktleider op AMB demonstreert.  Ook worden er aparte schermen voorzien waar er live demonstraties op zullen plaatsvinden.

De AMB Messe vindt zoals steeds plaats in Stuttgart.  De beurs loopt nog tot en met zaterdag, 17 september en is dagelijks geopend van 9 tot 18u, en zaterdag van 9 tot 16u.  De RoboJob-stand vindt u terug in Hal 3, op standplaats 3A74.

Persoonlijk advies?