RoboJob stelt innovatie voor bij Dormac

RoboJob stelt innovatie voor bij Dormac

Dormac, de Nederlandse leverancier van CNC-machines, stelt tijdens het laatste weekend van januari 2015 haar deuren open voor het grote publiek. 

Dormac, de Nederlandse leverancier van CNC-machines, stelt tijdens het laatste weekend van januari 2015 haar deuren open voor het grote publiek. De Nederlandse leverancier van onder andere Doosan nam recentelijk haar gebouw stevig onder handen, en nodigt nu haar klanten uit om het vernieuwde en uitgebreide pand te verkennen. En bij die opendeurdagen mag ook RoboJob, de Belgische marktleider in CNC-automatisatie, niet ontbreken. RoboJob pakt er uit met een nieuwe innovatie, de wenteleenheid voor draaistukken.

Dormac is een Nederlandse firma, gevestigd in het Noord-Hollandse De Goorn, die zich heeft gespecialiseerd in CNC-machines en gereedschappen. Zo verdeelt het hoogkwalitatieve metaalbewerkingsmachines van gekende merken zoals Doosan, Kiheung, Fat Haco, Finetech en Everox, en biedt het ook ondersteuning aan opdat haar klanten het maximum uit de machine kunnen halen. Het bedrijf is al meer dan 50 jaar actief in Nederland en geniet een uitstekende reputatie, mede dankzij de technische kennis en de klantgerichtheid van haar medewerkers.

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 januari opent Dormac de deuren voor het grote publiek. Sinds enkele jaren werkt het bedrijf ook nauw samen met RoboJob, nadat RoboJob al meerdere Doosan-machines automatiseerde met haar gebruiksvriendelijke belading- en ontladingsoplossingen voor draai- en freesmachines. RoboJob werd dan ook uitgenodigd om mee deel te nemen aan de opendeurdagen van Dormac, en zal er niet enkel uitpakken met haar standaard beladingsoplossingen, maar tevens met een nieuwe ontwikkeling: de wenteleenheid voor draaistukken. Deze nieuwste ontwikkeling van de Belgische marktleider zal worden gedemonstreerd aan een Turn-Assist, die wordt opgesteld aan een Doosan Puma GT2600 Machine

Mede-oprichter en –zaakvoerder Helmut De Roovere vertelt het verhaal achter deze innovatie: “Vaak horen we van onze klanten dat onze standaardproducten hun toelaten om meer spindeluren te draaien, en dat onze automatisatie ertoe bijdraagt om het rendement van hun machinepark te verhogen. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws! Maar uiteraard gaat men ook op zoek naar verbeterpunten, en dan denken we graag mee met de klant om nieuwe oplossingen te bedenken”, licht De Roovere de filosofie van RoboJob toe. “Zo zijn we bij onze wenteleenheid voor draaistukken uitgekomen. Voor draaistukken is het namelijk vaak zo dat beide kanten van een ruw werkstuk bewerkt moeten worden. Dat kan nu ook al: zo kan de robot eerst een reeks beladen en ontladen die wordt afgewerkt langs één zijde, vooraleer die zelfde reeks opnieuw wordt ingeladen om de andere zijde te bewerken. Met de wenteleenheid kan dit alles nu vlotter en sneller verlopen, omdat de robot nu zélf het stuk kan omdraaien. Zo worden beide zijdes bewerkt in één instelopdracht, en kan de automatisatie nóg langer zelfstandig aan het werk blijven. Het gaat dus vlotter, sneller én het rendement van de machine wordt opnieuw verhoogd”, besluit De Roovere.

De filosofie van RoboJob sluit niet toevallig nauw aan bij die van Dormac. De eerste prioriteit van de Nederlandse specialist in metaalbewerkingsmachines is namelijk het ondersteunen van haar klanten. “Wij blijven dan ook voortdurend investeren in mensen en middelen om onze eindgebruikers optimaal te kunnen bedienen,” licht Sales Director Joost Verschure toe. “Alles wordt in het werk gesteld van de optimalisatie van de middelen van de klant. En met RoboJob beschikken we over een partner die kwalitatieve, gebruiksvriendelijke en flexibele automatisatie aanbiedt. Die automatisatie laat namelijk toe om het rendement van de CNC-machines nog verder te verhogen. Dat is ook zo met hun laatste ontwikkeling, de wenteleenheid voor draaistukken. Ik ben ervan overtuigd dat ook onze klanten er de voordelen van zullen inzien.”

Gedurende beide dagen worden er live demonstraties gehouden aan 16 machines. Inschrijven kan bij RoboJob via info@robojob.eu

Persoonlijk advies?