RoboJob realiseert eerste verkoop Turn-Assist in Australië

RoboJob realiseert eerste verkoop Turn-Assist in Australië

RoboJob – de Belgische marktleider in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines – startte dit jaar op in Australië en Nieuw-Zeeland, waar het een akkoord bereikte met machinebouwer Okuma.

RoboJob – de Belgische marktleider in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines – startte dit jaar op in Australië en Nieuw-Zeeland, waar het een akkoord bereikte met machinebouwer Okuma. Die samenwerking levert nu ook een eerste verkoop op, slechts enkele maanden nadat de samenwerking werd opgestart.

Okuma Australia en Okuma New Zealand maken beide deel uit van de Okuma Corporation, die gevestigd is in Japan, en dat wereldwijd een toonaangevend bedrijf is in de productie, verkoop en service van hoogproductieve CNC machines, automatisatie en ondersteunende diensten.

De beide partijen bereikten eerder dit jaar een overeenkomst waarbij Okuma de standaard automatisatie-oplossingen van RoboJob verkoopt, installeert en ondersteunt in Australië en Nieuw-Zeeland. Okuma verkoopt dus de RoboJob Turn- en Mill-Assist Series.

De Turn-Assist en Mill-Assist zijn geïntegreerde oplossingen die de draai- en freesmachines automatiseren. Beide systemen kunnen worden toegepast op producten in uiteenlopende afmetingen (standaard diameter tot 400 mm) en gewichten (tot 700 kg). 

Slechts enkele maanden nadat de samenwerking werd geofficialiseerd, is Okuma er al in geslaagd een eerste Turn-Assist te verkopen. De Australische vestiging van het Japanse topmerk in CNC draai- en freesmachines zal ook zélf de installatie uitvoeren, nadat het een uitvoerige opleiding volgde bij RoboJob. “We hebben het Service Team van Okuma gecertificeerd, nadat deze technische mensen een uitgebreide opleiding volgden bij RoboJob” licht Helmut De Roovere toe. De zaakvoerder is er dan ook van overtuigd dat alles vlotjes zal verlopen: “Onze installatiespecialist is dit najaar naar Melbourne getrokken om daar een Turn-Assist 250 te installeren aan een Okuma draaimachine in de showroom van Okuma Australië. Die installatie werd samen met het Service Team van Okuma uitgevoerd. We zijn er dan ook van overtuigd dat de installatie bij de klant even vlekkeloos zal verlopen als de installatie bij Okuma zelf. Hun mensen hebben immers alle nodige theoretische kennis én de praktische ervaring die hiervoor nodig is.”

Phil Hayes, Managing Director van Okuma Australia ziet in deze eerste verkoop de start van een hele reeks verkopen aan de andere kant van de wereldbol: “Dit bevestigt onze overtuiging dat er ook hier snel groeiende vraag is naar een automatisering van de productie van kleine en middelgrote onderdelen. Onze klant zag ook snel in hoe flexibel de Turn-Assist wel is. RoboJob heeft er namelijk voor gezorgd dat de programmering slechts in enkele minuten kan worden uitgevoerd, waardoor het ook makkelijk is om van de éne opdracht naar de andere opdracht over te schakelen. Sinds we zélf ook een Turn-Assist hebben geïnstalleerd in onze eigen showroom, is het nóg makkelijker om onze klanten te overtuigen van de kwaliteiten van deze flexibele, compacte oplossing.”

“Onze klant is een typische toeleverancier”, licht Hayes toe. “Een familiebedrijf in Adelaide, South Australia, dat zich heeft gespecialiseerd in hoogkwalitatieve en erg precieze onderdelen, die in verschillende industrieën worden toegepast. Met bijna 50 jaar ervaring hebben ze een mooi machinepark, en bieden ze draai- en freeswerk aan. Flexibiliteit, kwaliteit en korte levertijden zijn enorm belangrijk voor hen, en dus willen ze investeren in hun machinepark om die sterktes nog verder uit te bouwen. Zo zullen we nu eenTurn-Assist 250 installeren aan een Okuma LB4000 EX x 1500.”

“De kop is eraf”, besluit De Roovere met een oude Nederlandstalige uitdrukking, “nu dus ook in Australië. We zijn er met zijn allen klaar voor om ook in 2015 onze klanten verder van dienst te zijn, ongeacht waar ze zich bevinden.”
 

Persoonlijk advies?