RoboJob pakt op MTMS én bij Mazak uit met 5 vernieuwingen voor de Belgische markt

RoboJob pakt op MTMS én bij Mazak uit met 5 vernieuwingen voor de Belgische markt

RoboJob blikt zeer tevreden terug op een erg drukke week.

RoboJob blikt zeer tevreden terug op een erg drukke week. Van 25 tot en met 27 maart 2015 nam de Belgische marktleider in CNC-automatisatie niet enkel deel aan de MTMS-beurs, maar ook aan een Open House bij Mazak. Daarbij stelde de Belgische automatisatiespecialist maar liefst 5 vernieuwingen voor de Benelux markt voor. 

Twee evenementen op 3 dagen tijd. Het was zwoegen voor RoboJob, met een grote beursstand op de MTMS-beurs in Brussels Expo, én met drie dagen live demonstraties bij machinefabrikant Mazak. “Het waren enorm drukke dagen op beide events,” blikt mede-oprichter en –zaakvoerder Helmut De Roovere terug, “maar we kunnen enorm tevreden zijn over het resultaat.”

Vijf vernieuwingen
“Ook qua voorbereiding kon dit tellen. Twee evenementen op exact dezelfde dagen, dat moet je niet onderschatten. We hadden dan ook maar liefst 5 vernieuwingen die we aan onze bezoekers wilden voorstellen. Zo lieten we op MTMS onze palletoptie aan de Turn-Assist 250 zien, waarbij de afgewerkte stukken op een pallet worden gestapeld. En diezelfde Turn-Assist werd ook met de wenteleenheid voor draaistukken uitgerust, zodat beide zijden van een draaistuk in één opdracht kunnen worden afgewerkt. Ook demonstreerden we onze Assenuitbreiding op een Turn-Assist 180. Dit is een uitbreiding waardoor een Turn-Assist niet enkel ronde stukken maar ook assen kan beladen en ontladen. Een Mill-Assist Essential werd ook voorgesteld met onze wenteleenheid, maar dan voor freesstukken. Het principe is hetzelfde: dankzij deze optie kan men alle zijden van een freesstuk in één opdracht bewerken. En ten slotte stonden ook onze lichtgrijze robots in de kijker. Daarmee willen we aantonen dat niet élke robot een RoboJob-robot is,” licht De Roovere toe. “Onze robots hebben namelijk heel wat meer standaard functies, meer nauwkeurigheid, én meer efficiëntie."

De bezoekers konden het allemaal wel smaken. “Dit toont toch aan dat er nog continu wordt ontwikkeld en verbeterd,” vindt een aandachtige bezoeker. “Automatiseren alleen is niet genoeg. RoboJob doet er duidelijk alles aan om daarnaast de mogelijkheden nog verder uit te breiden en de efficiëntie nóg verder te verhogen.” Ook de voor- en nabewerkingen passen perfect in dat kader. In de Turn-Assist software is nu het namelijk mogelijk om de zogenaamde ‘voor- en nabewerkingen’ makkelijk in te stellen: de operator kan met slechts enkele klikken bepalen wat de robot juist dient te doen: een afgewerkt stuk wassen, een serienummer ponsen of een afgewerkt stuk ontbramen.

Nieuw Europees Logistiek Centrum bij Mazak
Ook bij Mazak was RoboJob van de partij, waar de Japanse CNC-machinefabrikant haar fonkelnieuwe Europese Logistiek Centrum voorstelde. RoboJob bracht er gedurende drie dagen live demonstraties aan een Mazak Integrex i-200 ST, waar een Turn-Assist 250 met Assenuitbreiding assen belaadde die langs beide zijden werden afgewerkt. Daarnaast werd ook een Mazak Variaxis J-500/5x door de Mill-Assist Essential beladen met freesstukken, waarbij ook hier de wenteleenheid werd aangewend om de stukken langs alle zijden te bewerken.

Op naar Indumation 
Van uitrusten is er evenwel geen sprake bij RoboJob. Over een goede maand staat de Indumation-beurs in Kortrijk op het programma. “Inderdaad, en ook daarvoor hebben we weer het één en ander in petto”, blikt De Roovere vooruit. “Nog een goede maand dus om ook daar de bezoeker opnieuw te verrassen met enkele opzienbarende nieuwigheden. Wat juist? Dat kunt u van 8 tot en met 10 mei in Kortrijk Xpo ontdekken!”

Ook op Indumation kunt u de nieuwigheden van RoboJob ontdekken. RoboJob heeft haar beursstand in Hal 2, op stand A18. Indumation vindt plaats in Kortrijk Xpo, van 6 tot en met 8 mei 2015. Op de RoboJob-stand kunt u terecht voor productinformatie, technische informatie en prijsaanvragen. 

Persoonlijk advies?