RoboJob ondertekent nieuwe partnerovereenkomst met Stenbergs in Zweden

RoboJob ondertekent nieuwe partnerovereenkomst met Stenbergs in Zweden

RoboJob – de Belgische specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines – heeft een nieuwe partnerovereenkomst ondertekend met Stenbergs in Zweden. Stenbergs is één van de voornaamste Okuma-dealers in Europa sinds 1970. RoboJob ondertekende nog maar enkele maanden geleden al een overeenkomst met een andere Okuma-dealer: het zusterbedrijf van Stenbergs in Australië en Nieuw-Zeeland. Nu voegt RoboJob het Scandinavische land toe aan de lijst van landen waar klanten kunnen profiteren van de gebruiksvriendelijke beladingsoplossingen voor CNC-machines. 

De Belgische marktleider werd opgericht in 2007 door ingenieurs Helmut De Roovere en Luc De Ceuster. Met meer dan 25 jaar ervaring in de verspaning en meer dan 40 jaar ervaring in machinebouw heeft RoboJob alle know-how in huis om zeer gebruiksvriendelijke standaardoplossingen te bouwen die de winstgevendheid van verspanende bedrijven aanzienlijk kan verhogen. 

Stenbergs is de officiële Zweedse dealer van Okuma. In Zweden is Stenbergs gekend als een onderneming die zich focust op innovatie om zo de productiviteit en winstgevendheid van haar klanten te verhogen. Met de ambitie om competent, innovatief, volledig en veilig te zijn, vormt Stenbergs een perfecte partner voor RoboJob. Zweden wordt zo toegevoegd aan de lijst met landen waar klanten een RoboJob Turn- of Mill-Assist kunnen aanschaffen. 

Aandachtige bezoekers van beurzen en opendeurdagen zullen RoboJob’s flexibele beladingsoplossingen allicht al hebben opgemerkt in het hoge noorden. Het contract met Stenbergs werd nu ook formeel afgerond. Dit laat RoboJob toe om internationaal verder uit te breiden. Deze keer in Scandinavië, een markt waar traditioneel hoge kwaliteitseisen worden gesteld door zowel bedrijven als consumenten. Het feit dat een wereldwijd gekend merk met een lokaal sterke reputatie gekozen heeft voor een partnership met RoboJob, getuigt van het vertrouwen dat het bedrijf heeft in de Belgische automatisatiespecialist, alsook in haar producten.

De laatste jaren werd er bij RoboJob fors geïnvesteerd in Research & Development, wat resulteerde in een breed productengamma. De producten zijn ondertussen alom gekend als de meest gebruiksvriendelijke, compacte en flexibele in de markt. De Turn-Assist en de Mill-Assist zijn geïntegreerde oplossingen die draai- en freesmachines automatisch kunnen beladen en ontladen. Beide systemen kunnen worden gebruikt voor een brede waaier aan afmetingen (standaard ø 5 tot 400 mm) en gewichten (tot wel 700 kg). 

Jonas Wihlborg, Managing Director van Stenbergs, erkent de behoefte aan flexibele automatisatie in de Zweedse markt: "Onze klanten zijn continu op zoek naar nieuwe en innovatieve technologie om zo de concurrentie aan te gaan met lageloonlanden. Typisch voor klanten van Stenbergs is dat het bedrijven zijn met een lange termijnvisie, die op zoek zijn naar een slimmere manier om te produceren. Dat willen ze bereiken door meer productiviteit en meer spindeluren", legt Wihlborg uit. "Nu we ook de flexibele oplossingen van RoboJob aanbieden, kunnen onze klanten ook voor een gebruiksvriendelijke en kostenefficiënte automatisatie kiezen die kan worden ingeschakeld voor kleine en middelgrote series. De gebruikersinterface en eenvoudige opstelling zijn werkelijk uitzonderlijk. Zo kan de instelling worden teruggebracht tot slechts 5 minuten, wat ons overtuigd heeft om met RoboJob in zee te gaan. Het marktpotentieel voor deze producten is hoog en we zijn dan ook erg tevreden over de professionaliteit van RoboJob. De verwachtingen zijn eveneens hoog, en wat nog het meest belangrijke is: onze klanten tonen nu al enorm veel interesse!"

Helmut De Roovere, mede-oprichter en zaakvoerder van RoboJob is enorm enthousiast over de nieuwe samenwerking met Stenbergs: "Alhoewel het voor een buitenstaander misschien logisch lijkt, toch zijn wij enorm blij om een nieuwe partnerovereenkomst te ondertekenen met Stenbergs, één van de voornaamste Okuma-dealers in Europa. Nog maar enkele maanden terug ondertekenden we onze overeenkomst met het zusterbedrijf van Stenbergs in Australië en Nieuw-Zeeland, en nu kunnen we opnieuw een Okuma-dealer toevoegen aan onze lijst met gecertificeerde dealers. Okuma is wereldwijd zo’n sterk merk, met een feilloze reputatie in onze sector. Het feit dat Stenbergs onze partner wil worden en haar reputatie wil linken aan die van RoboJob getuigt toch écht wel van het vertrouwen dat ze hebben in ons bedrijf en onze producten." De Roovere gelooft dat het beste nog moet komen: "Ik hoop dat dit de start kan worden van een bredere samenwerking, en dat in de komende jaren nóg meer Okuma-dealers de voordelen van onze CNC-automatisatie-oplossingen zullen inzien. Uiteindelijk laten deze de klant toe om de CNC-machines langere uren te laten draaien, wat resulteert in een hogere productiviteit en een betere winstgevendheid."

Voor meer informatie : 
http://www.stenbergs.se

Persoonlijk advies?