RoboJob ondertekent nieuwe partnerovereenkomst met Oltrogge in Duitsland

RoboJob ondertekent nieuwe partnerovereenkomst met Oltrogge in Duitsland

2014 is nu al zeer succesvol voor RoboJob, met recordcijfers in de verkoop en installaties, en met partnerovereenkomsten in Europa maar ook in Australië en Nieuw-Zeeland.

2014 is nu al zeer succesvol voor RoboJob, met recordcijfers in de verkoop en installaties, en met partnerovereenkomsten in Europa maar ook in Australië en Nieuw-Zeeland. De Belgische specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines heeft nu ook een nieuwe samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Oltrogge & Co. KG. Oltrogge is gevestigd in Duitsland, en is opnieuw een Mazak dealer die de slimme en eenvoudige automatiseringsproducten van RoboJob aan haar portfolio zal toevoegen.

De bedrijfsgeschiedenis van Oltrogge & Co. KG is vrij uitzonderlijk. Het bedrijf werd opgericht in 1866 als een ijzerwarenwinkel in het centrum van Bielefeld, Nordrhein-Westfalen. Bijna 150 jaar later is het nu de vijfde generatie van de familie die het bedrijf, dat is uitgegroeid tot een leverancier van technische producten, systeemoplossingen en diensten, leidt. Anno 2014 werken er 180 mensen voor Oltrogge op 5 locaties, waaronder een recent opgericht filiaal in Turkije. Oltrogge is nu de strategische partner voor meer dan 15.000 klanten. Het is ook de exclusieve dealer voor de Mazak CNC-draaibanken en -freesmachines voor grote delen van Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen.

"Innovatie en know-how zijn altijd onze sterke punten geweest. Dit was al het geval toen het bedrijf bijna 150 jaar geleden werd opgericht, en dat is sindsdien niet veranderd ", legt mijnheer Hartmut Gaese uit, Divisie Manager van de afdeling Werktuigmachines bij Oltrogge & Co. KG. "Wij zijn één van de 3 exclusieve Mazak dealers in Duitsland, en voor ons betekent dit dat wij het enige bedrijf zijn dat Mazak CNC-machines verkoopt in het grootste deel van Nordrhein-Westfalen. We zijn erg blij dat we de CNC automatiseringsproducten van RoboJob aan ons productportfolio kunnen toevoegen. Onze Sales en Service Teams kunnen niet snel genoeg starten met het aanbieden van deze gebruiksvriendelijke en slimme automatiseringsoplossingen aan onze klanten! We zijn ervan overtuigd dat onze klanten de ongelooflijke voordelen van automatisering voor kleine en middelgrote series zullen begrijpen. Er is geen enkele automatisatie die zo'n grote positieve invloed op hun flexibiliteit en winstgevendheid zal hebben."

Oltrogge zal dus ook de exclusieve dealer worden van de Turn- en Mill-Assist serie voor nieuwe Mazak machines in Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen. Dat gebied is een zeer belangrijk centrum voor de metaalbewerkende industrie van Duitsland. Voor RoboJob opent dit weer een strategische regio in West-Europa, waar de klanten nu ook zullen kunnen profiteren van de gebruiksvriendelijke en flexibele automatiseringsoplossingen van de Belgische marktleider in CNC-automatisering.

Gevestigd in België, werd RoboJob in 2007 opgericht door de ingenieurs Helmut De Roovere en Luc De Ceuster. Met meer dan 25 jaar in de verspaning en meer dan 40 jaar ervaring in de machinebouw, kan RoboJob rekenen op alle nodige know-how om uiterst gebruiksvriendelijke standaardoplossingen te bouwen die de brutomarges in de verspanende industrie aanzienlijk kunnen verhogen.

De Turn-Assist en Mill-Assist zijn geïntegreerde oplossingen voor het automatisch beladen en ontladen van draai- en freesmachines. Beide systemen kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan afmetingen (standaard ø 5-400 mm) en gewichten (tot 700 kg).

Mede-oprichter en CEO Helmut De Roovere is enthousiast over de onlangs ondertekende overeenkomst: "Oltrogge is de 2e onafhankelijke Mazak dealer die onze standaard automatiseringsproducten in Duitsland zal verkopen. Het bewijst hoe erg Mazak gelooft in de kwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de eenvoud van onze producten. We zijn nu reeds de praktische opleiding voor de eerste installaties met klanten in hun regio aan het plannen", vervolgt De Roovere, "en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking. Ook in Nordrhein-Westfalen zijn metaalverwerkende bedrijven dringend op zoek naar flexibele automatisering, omdat ook zij dezelfde uitdagingen in de markt ervaren als wij in de Benelux. Wij zijn meer dan gelukkig dat nu ook deze klanten zullen kunnen profiteren van de automatisering voor kleine en middelgrote series".

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor RoboJob, haar partners én haar klanten. "We kennen nu al een goede start met Oltrogge, en zullen nauw samenwerken met hun Sales en Service Teams om ervoor te zorgen dat ze beschikken over alle nodige kennis en ervaring om te verkopen, en om service en ondersteuning te bieden bij onze automatiseringsoplossingen voor hun klanten in Nordrhein-Westfalen. En ondertussen richten we ons verder op onze Belgische en Nederlandse klanten, op onze voortdurende innovatie en op de ondersteuning van onze andere partners over de hele wereld", besluit De Roovere.

Voor meer informatie: 
http://www.oltrogge.de

Persoonlijk advies?