RoboJob ondertekent nieuwe partnerovereenkomst met Manomatic in Denemarken

RoboJob ondertekent nieuwe partnerovereenkomst met Manomatic in Denemarken

RoboJob – de Belgische specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines – voegt opnieuw een land toe waar verspanende bedrijven kunnen profiteren van de gebruiksvriendelijke en flexibele automatiseringsoplossingen voor CNC-machines.

RoboJob – de Belgische specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines – voegt opnieuw een land toe waar verspanende bedrijven kunnen profiteren van de gebruiksvriendelijke en flexibele automatiseringsoplossingen voor CNC-machines. De Belgische marktleider heeft een overeenkomst bereikt met het in Denemarken gevestigde Manomatic. Manomatic zal de Turn-Assist en Mill-Assistproducten van RoboJob in Denemarken gaan verkopen, installeren en ondersteunen.

Gevestigd in België, werd RoboJob in 2007 opgericht door ingenieurs Helmut De Roovere en Luc De Ceuster. Met meer dan 25 jaar ervaring in de verspaning en meer dan 40 jaar ervaring in machinebouw heeft RoboJob alle know-how in huis om zeer gebruiksvriendelijke standaardoplossingen te bouwen die de winstgevendheid van verspanende bedrijven aanzienlijk kan verhogen.

Wanneer het gaat om robots en automatisering, is Manomatic een gevestigde waarde in Denemarken. Als integrator van FANUC en KUKA robots, hebben zij de krachten van verschillende Deense robot-integrators gebundeld in één bedrijf. Bij Manomatic lopen op dit moment verschillende ‘turn-key’ projecten, waarvoor het zelf de integratie doet. Het bedrijf zal nu ook de Turn- en Mill-Assist producten aan haar portfolio toevoegen.

Beide partijen bereikten een overeenkomst waarbij Manomatic de verkoop, de installatie én het onderhoud van de automatiseringsoplossingen van RoboJob in Denemarken onder haar hoede zal nemen. Volgens de voorwaarden van de ondertekende overeenkomst zal Manomatic dan ook één van de officiële dealers van de Turn- en Mill-Assist Series in Denemarken worden.

De Turn-Assist en Mill-Assist zijn geïntegreerde oplossingen die de draai- en freesmachines automatiseren. Beide systemen kunnen worden toegepast op producten in uiteenlopende afmetingen (standaard diameter tot 400 mm) en gewichten (tot 700 kg). 

Ulf Egeberg, CEO van Manomatic is verheugd om de RoboJob-producten aan het portfolio van het bedrijf toe te voegen: "Als integrator van FANUC en KUKA robots, hebben we al een zeer goede technische expertise kunnen opbouwen met betrekking tot robots en automatisering. Vanuit dat technisch oogpunt waren we werkelijk verbijsterd door wat RoboJob op zo'n korte tijd heeft bereikt. Hun producten zijn niet enkel technisch superieur, ze zijn ook zeer eenvoudig te gebruiken. Het feit dat de Turn-Assist en Mill-Assist vanuit het standpunt van de CNC-operator werden ontwikkeld, kan je zien aan elk detail van zowel de hardware als de software. We zijn ervan overtuigd dat ook de Deense verspanende bedrijven heel snel de voordelen zullen inzien van deze flexibele, gebruiksvriendelijke producten."

RoboJob heeft nu dealers en agenten in de Benelux, Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland.

Voor meer info: 
www.manomatic.dk

Persoonlijk advies?