RoboJob neemt een nieuwe stap naar de toekomst met Technifutur

RoboJob neemt een nieuwe stap naar de toekomst met Technifutur

Dat RoboJob een druk najaar staat te wachten, konden we onlangs nog lezen: de Belgische specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines neemt dit najaar op 3 maanden tijd deel aan niet minder dan 7 evenementen. 

Dat RoboJob een druk najaar staat te wachten, konden we onlangs nog lezen: de Belgische specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines neemt dit najaar op 3 maanden tijd deel aan niet minder dan 7 evenementen. Deze vinden plaats in onder andere Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Maar ook de thuismarkt blijft niet links liggen: op donderdag, 30 oktober organiseert RoboJob een workshop mét en bij Technifutur.

Technifutur
Technifutur is een competentiecentrum, gevestigd in Luik (België). Het ontwikkelt en verzorgt allerhande opleidingen voor werknemers, werkzoekenden, docenten en studenten. Daarnaast richt Technifutur zich ook op andere zakelijke diensten, zoals belangenbehartiging, consultancy, ondersteuning voor R&D, e-Learning, e-Business, business intelligence en ondersteuning voor pre-industrialisatie. 

Zo organiseert Technifutur jaarlijks bijna 800.000 opleidingsuren, verdeeld aan 16.000 cursisten. Technifutur is zo uitgegroeid tot een gerespecteerde instantie, niet enkel inzake opleidingen, maar voornamelijk qua vakkennis. Het Franstalige competentiecentrum draagt bij tot de regionale ontwikkeling van technische bedrijven in het zuidelijk deel van België.

De gekende uitdagingen
Ook in Wallonië hebben verspanende bedrijven te maken met de alom gekende uitdagingen van de metaalverwerkende sector: 

  • Stijging van de loonkosten
  • CNC-operatoren zijn moeilijk te vinden
  • Seriegroottes worden kleiner
  • Levertermijnen zijn verkort


Praktijkgerichte workshop
Daarom organiseert RoboJob samen met Technifutur een workshop rond CNC-automatisatie. Op donderdag, 30 oktober 2014 kunnen geïnteresseerden bij Technifutur terecht om 

  • Praktisch te ervaren hoe automatisatie het antwoord kan bieden op deze uitdagingen
  • Met eigen ogen te zien hoe snel RoboJob wisselt van de ene kleine serie naar de andere
  • Te leren welke impact automatisatie heeft op de spindeluren van de CNC-machine, en op het rendement van het bedrijf.

Tijdens deze workshop zal RoboJob live zijn Turn-Assist 250 demonstreren aan een Mazak Integrex machine. Het evenement vindt plaats bij Technifutur op donderdag, 30 oktober 2014 van 12:30 tot 17u. Inschrijven kan bij RoboJob via info@robojob.eu.

Persoonlijk advies?