RoboJob lanceert nieuwe robottechnologie

RoboJob lanceert nieuwe robottechnologie

De robot maakt een essentieel onderdeel uit van de automatische beladings- en ontladingsoplossingen, die RoboJob sinds 2007 vanuit haar eigen ervaringen heeft ontwikkeld.

De robot maakt een essentieel onderdeel uit van de automatische beladings- en ontladingsoplossingen, die RoboJob sinds 2007 vanuit haar eigen ervaringen heeft ontwikkeld. Het Belgische bedrijf kende zelf haar ontstaan in de verspaning, en ontwikkelde compacte, gebruiksvriendelijke automatisatieproducten waarbij een FANUC-robot wordt ingeschakeld om ruwe onderdelen in een CNC-machine te beladen, en afgewerkte onderdelen er weer uit te ontladen. Die FANUC-robot heeft in de loop der jaren echter heel wat uitbreidingen gekend, en daar wijst de Belgische marktleider nu op met een nieuwe ‘Look & Feel’

De afgelopen jaren kende CNC-automatisatie een enorme opmars. Door de moeilijke jaren die de verspanende sector sinds de start van de economische crisis heeft gekend, werd er almaar meer gezocht naar oplossingen die de flexibiliteit van de sector konden verhogen, en die de winstgevendheid van verspanende bedrijven kon verbeteren. Marktleider RoboJob kende haar ontstaan in die problematiek: zusterbedrijf Aluro CNC had, net als vele andere toeleveranciers in West-Europa, te maken met een terugval in het aantal bestellingen, alsook in de seriegrootte van de opdrachten. Daarbij komt ook nog dat CNC-operatoren vandaag nog steeds moeilijk te vinden zijn, en dat de personeelskost de laatste 10 jaar enorm is toegenomen. Uit een interne studie bleek dat de operatoren binnen Aluro CNC té veel bezig waren met fysieke, uitvoerende taken, en te weinig met ‘creatieve’ taken, nl. het programmeren van CNC-machines. Aluro CNC ging op zoek naar een automatisatiepartner die flexibele, snel in te stellen standaardproducten kon leveren, maar kwam van een kale reis terug. Daarop besloot RoboJob-oprichter en medezaakvoerder Helmut De Roovere om zélf aan de slag te gaan. Met meer dan 25 jaar ervaring in machinebouw had hij immers ook de nodige technische achtergrond om gebruiksvriendelijke en robuuste machines van onberispelijke kwaliteit te bouwen. Bovendien vond hij in Luc De Ceuster een ideale zakenpartner, gezien diens jarenlange ervaring in software-ontwikkeling.

RoboJob was geboren, en bracht in 2011 na 4 jaren intensieve ontwikkeling en tests haar eerste standaardproduct op de markt: de Turn-Assist. Nog eens 4 jaar later zijn er twee standaardproducten bijgekomen: de Mill-Assist Essential en de Mill-Assist Conveyor. Ook werden er door de jaren heen verschillende uitbreidingen en nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Stilstaan is immers achteruit gaan. Maar bij elke nieuwe ontwikkeling was er telkens één vaste waarde: de robot. Die vaste waarde heeft ondertussen echter zoveel verandering gekend dat er vandaag van een keerpunt gesproken kan worden: daarom lanceert RoboJob nu haar nieuwe robottechnologie.

Een robot is toch een robot? “Dat zou je inderdaad denken,” licht De Roovere toe. “Op het eerste zicht is het ook zo. RoboJob koopt, net als vele andere aanbieders, haar robots aan bij Fanuc. Fanuc staat immers voor uitmuntende kwaliteit en voor een robuuste, industriële zekerheid. Zo draaien hun robots makkelijk 15 jaar mee in de automobielsector, waar ze 24 uur per dag aan het werk zijn. 7 dagen op 7. Maar voor onze robots hier de deur uitgaan, wordt er heel wat extra technologie aan toegevoegd opdat ze ook in de verspaning aan de slag kunnen. Daar wordt namelijk enorm veel flexibiliteit van hen verwacht, én nauwkeurigheid. En om aan die eisen te kunnen voldoen, moeten we extra functionaliteiten op vlak van hardware en software integreren.”

Flexibiliteit
Zo worden er aan de RoboJob robots heel wat extra elementen betreft de hardware toegevoegd: aan de robot zelf dus. Een rode pneubox wordt toegevoegd, opdat een operator snel en eenvoudig de klemkracht van de grijpers kan regelen“Op een werkstuk van kunststof kan je immers niet de zelfde kracht zetten als op metaal. Je zou het zomaar stuk knijpen,” licht De Roovere toe. “Dat lijkt enorm eenvoudig, maar tot vandaag zijn onze systemen de enige waarop je dit zo eenvoudig kunt aanpassen.”

Het grotendeel van de aanpassingen zit echter in de software: zo kan je bij élke RoboJob robot de snelheid van uitvoering aanpassen, met één klik op het scherm. Ook een Start-Stop knop is voorhanden om op elk moment de robot te laten pauzeren – bijvoorbeeld bij een controle – en hem daarna weer gewoon verder te laten werken. Opnieuw met één klik. “Zoals je je TV of CD op pauze kunt zetten. Lijkt me gewoon logisch dat dat moet kunnen, maar dit is het soort functies dat je bij een ander niet meteen vindt, terwijl het voor iedereen toch vanzelfsprekend is,” vindt De Roovere. 

“Net als onze ‘Home’ functie: ook dat vind je vandaag de dag in meerdere technologische toepassingen terug. Denk maar aan de Home button van een smartphone. Wel, bij onze robot is dat ook zo: als er dan ergens toch iets fout loopt, moet je gewoon kunnen zeggen: ‘Home’, en keert de robot naar zijn ‘Home’ positie terug. Zonder dat je de Fanuc controller hoeft vast te nemen, want dan ben je weer heel wat tijd kwijt.”

Allemaal functies die voor de hand liggen, terwijl de ervaring leert dat dit niet bij alle aanbieders het geval is. Net zomin als de RoboJob-functie die aangeeft waar er zich een alarm voordoet. De meeste aanbieders duiden wel aan dat er een alarm is, maar niet welke de oorzaak ervan is. Dan kan er dus een zoektocht beginnen, en heel wat heen- en weer getelefoneer met de machineleverancier, én met de automatisatiepartner. “Uiteraard staan we onze klant graag bij, maar we hebben nog veel liever dat hij zélf in staat is om snel en efficiënt een probleem op te lossen. Zonder dat hij daarvoor bij ons moet aankloppen. En dus leveren we hem daarvoor alle informatie aan in de software. Gepaard met onze SMS of Email-module, kunnen klanten dit in de toekomst voortaan ook op hun PC of GSM monitoren. Zo kan je vanop jouw skilatten je productie in de gaten houden én bijsturen waar nodig”.

Er wordt dus duidelijk gedacht en ontwikkeld in functie van de klant. Dat RoboJob zélf vanuit de verspaning komt, kan je ook merken aan de standaardfuncties die de flexibiliteit van de klant verhogen: zo kan de RoboJob robot in het centrum van een werkstuk grijpen, maar ook uit het centrum (excentrisch). Opnieuw een unieke functie in de markt. Ook kan er vanuit de subspindel worden ontladen, en kunnen werkstukken onder een bepaalde rotatie en hoek worden beladen en ontladen. De operator kan ook makkelijk de beladingsstrategie aanpassen, opdat een werkstuk tegen de aanslag moet worden gedrukt, of opdat er zonder aanslag gewerkt kan worden. Barbreak-functies, zelf grijpers aanmaken in de software, meten na het zoveelste werkstuk of de immer belangrijker wordende voor- en nabewerkingen: de lijst met standaardfuncties lijkt wel oneindig bij RoboJob.

Nauwkeurigheid
Nauwkeurigheid is een enorm belangrijk element in de verspaning, en dat is RoboJob – zelf ook ontstaan vanuit de verspaning – uiteraard niet ontgaan: zo heeft de Belgische automatisatiespecialist een gewichtscompensatie in de software van de robot geprogrammeerd, op dat de robot ook bij zwaardere stukken even nauwkeurig kan blijven beladen en ontladen. Het gaat zelfs zover dat er ook bij installatie nog alles aan wordt gedaan om die nauwkeurigheid verder te verhogen. “Eén tiende van een millimeter kan namelijk het verschil maken bij onze klanten. Daarom wordt er bij installatie een kalibratie gedaan: daarvoor hebben we onze eigen kalibratietechnologie ontwikkeld, waarbij het volledige werkgebied van de robot in kaart wordt gebracht, nadat die geïnstalleerd werd. Die gegevens worden in de software opgeslagen, en de robot maakt er gebruik van om elke beweging nóg preciezer uit te voeren.” aldus De Roovere.

Rendement
Wat misschien nog het meest indrukwekkend is, maar niet zichtbaar voor het blote oog, is dat de RoboJob-software zó ontwikkeld is, dat alle berekeningen gebeuren terwijl de robot aan het werk is. Zo wordt er als het ware telkens één stap vooruit gedacht. “Net als bij een schaakspel,” legt De Roovere uit. “Dat merk je als gebruiker natuurlijk niet, maar dit zorgt er wel voor dat er geen seconde verloren gaat. Op het einde van de rit gaat het bij onze klanten om de verhoging van hun rendement. Dat roept iedereen natuurlijk, maar als klant wil je kunnen vertrouwen op een partner die bij élk detail stilstaat, en die het denkwerk voor jou doet. En dat kunnen wij bij RoboJob garanderen: elke klant die nu één van onze standaardsystemen aanschaft, wéét dat hij met RoboJob een partner heeft die er alles aan doet om zijn rendement te verhogen.”

Slim. Simpel. Sterke Service.
Zoals de ‘tagline’ van RoboJob – Slim. Simpel. Sterke Service – al aangeeft, is er dus grondig nagedacht over hoe de operator met de RoboJob-producten beschikt over intelligente software, die toch eenvoudig te bedienen is. Opmerkelijk hierbij is dat alle functies standaard voorhanden zijn, en dat deze dus aan élke klant worden aangeboden. “Inderdaad. Elke klant is immers koning, en één ieder van hen heeft hoge verwachtingen, waaraan wij als partner willen tegemoet komen. En als het vandaag nog niet kan, zorgen we met onze software updates dat het morgen kan. We blijven immers continu verder werken aan verdere verbeteringen, waar élke klant van kan profiteren,” besluit De Roovere.

RoboJob stelt haar robottechnologie nu extra in de kijker, met een nieuwe “look & feel” die op de MTMS-beurs in Brussel officieel wordt voorgesteld. U vindt RoboJob van 25 tot 27 maart 2015 op Stand 10 van de MTMS-beurs in Brussel Expo. Op de RoboJob-stand kunt u terecht voor productinformatie, technische informatie en prijsaanvragen. 

Persoonlijk advies?