News Detail Hero Image

RoboJob lanceert nieuw automatiseringconcept in volle Coronacrisis

About RoboJob

Auteur

Steven Craenen

Gepubliceerd op

13 jan 2021

Een nieuw jaar, een nieuwe start.  2020 zal voor heel wat bedrijven de geschiedenis ingaan als een verloren jaar.  Maar niet bij RoboJob.  De internationale marktleider in CNC-Automatisering heeft de Coronacrisis aangegrepen om het reeds erg uitgebreide portfolio aan standaardproducten nóg verder uit te breiden.

Automatisering zit in de lift. Wanneer eind maart de eerste regio’s en landen in lockdown gingen, werden duizenden bedrijven gedwongen om de deuren te sluiten. Werknemers moesten van thuis werken, en verschillende productiebedrijven lagen stil. Met uitzondering van die bedrijven die de afgelopen jaren hadden ingezet op automatisering.

“Vanuit heel Europa kregen we spontaan berichten van onze klanten,” vertelt CEO Helmut De Roovere. “Onze klanten wisten ons te vertellen dat zij er dankzij hun RoboJob-systeem in geslaagd waren om toch te blijven produceren. We zijn erg trots dat we hen daarin konden bijstaan.”

“We merken ook dat we sinds de zomer heel wat meer aanvragen mogen ontvangen. Ook het aantal bestellingen zit stevig in de lift. Bedrijven over heel Europa zien nu in hoe belangrijk het is om in te zetten op CNC-Automatisering,” aldus De Roovere. “Velen van hen hebben nog geen enkele ervaring met robots.” Vandaag beschikt RoboJob al over een het meest uitgebreide portfolio in CNC-Automatisering: de Turn-Assist Series, Mill-Assist Series, Racks en Tower bieden verschillende oplossingen en concepten om draaimachines, freesmachines en draai/freescombinaties te automatiseren. Daarbij zijn zowel productbelading als palletbelading mogelijk, en kunnen enkelstuks tot grotere series op een flexibele en efficiënte manier worden geautomatiseerd.

“Om onze klanten nóg beter van dienst te zijn, breiden we dit portfolio nog verder uit”, vertelt De Roovere. Samen met onze klanten hebben we een nieuw, laagdrempelig concept ontwikkeld: de Pallet-Load Series. Dit is een uiterst eenvoudige oplossing, die bestaat uit een robot, één of meerdere palletposities waar de werkstukken op gepositioneerd worden, een veiligheidsconcept en de bediening met een industriële PC. Eenvoudiger kan in feite niet. Met Pallet-Load focussen we ons dan ook op die bedrijven die nog geen of weinig ervaring hebben met robots. Dankzij onze gebruiksvriendelijke software is de bediening kinderspel, en kan werkelijk iedereen hiermee aan de slag.”

Dat de nieuwe Pallet-Load Series er gekomen is in samenwerking met haar klanten, mag geen verrassing zijn. “Heel wat innovaties en nieuwe producten ontstaan in co-creatie”, vertelt De Roovere. “Onze klanten werken dagelijks met onze oplossingen, en heel vaak ontstaan nieuwe ideeën dan ook op de werkvloer. De afgelopen jaren wisten we al meer dan 60 machines te automatiseren met een Pallet-Load oplossing. Alle kinderziektes zijn er dan ook uit, en we kunnen het nu lanceren als een doorontwikkeld automatiseringsconcept.”

Dit artikel delen?

RoboJob logo

Hoofdkantoor

RoboJob NV

Knotwilgenweg 19

2220 Heist-op-den-Berg

België

info@robojob.eu

+32 (0)15 25 72 74

BE0889 561 066

Technologiecentrum

RoboJob GmbH

Neuwiesen 3

74251 Lehrensteinsfeld

Duitsland

info@robojob.eu

+49 (0)7134 917 4339

DE319 559 293

RoboJob USA

An Alliance with Fusion OEM

6951 High Grove Boulevard

Burr Ridge, IL 60527

Verenigde Staten

info@robojob-usa.com

1.866.952.9020