RoboJob komt met nieuwe klanten én nieuwe partners terug van de AMB

RoboJob komt met nieuwe klanten én nieuwe partners terug van de AMB

De drukte werd de laatste weken aardig opgevoerd bij RoboJob, de Belgische specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines.

De drukte werd de laatste weken aardig opgevoerd bij RoboJob, de Belgische specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines. Zo kondigde het bedrijf niet minder dan drie innovaties aan voor de grootste beurs in de metaalbewerking dit jaar. Verrassing alom, want RoboJob had nog iets in petto. En dat viel bijzonder in de smaak bij de bezoekers.

Drie innovaties ter uitbreiding van de Turn-Assist
In Hal 7 van de AMB Messe in Stuttgart pakte de Belgische marktleider uit met de gekende standaardproducten, waaronder de Turn-Assist 180 – de meest compacte beladingsoplossing in de markt – de Turn-Assist 250 en de Mill-Assist Essential. Deze laatste kan ook worden gebruikt als Turn-Assist Essential. Daarnaast presenteerde RoboJob ook drie nieuwe innovaties: 

  • Een Assenuitbreiding die toelaat om ook assen automatisch te beladen en ontladen op CNC-draaimachines; 
  • Een PALLET-LOAD functie waarmee ruwe onderdelen vanop een pallet rechtstreeks kunnen worden ingeladen in de CNC-draaimachine;
  • Een PALLET-UNLOAD functie waarmee afgewerkte stukken rechtstreeks op een pallet kunnen worden gestapeld.

De Assenuitbreiding werd dan ook uitvoerig gedemonstreerd op de RoboJob-beursstand, waarbij het opviel hoe snel deze uitbreiding kan worden opgesteld of verwijderd. Voor de PALLET-LOAD en PALLET-UNLOAD was er echter niet meteen plaats, maar daarvoor had RoboJob een slimme oplossing bedacht. “Inderdaad,” legt mede-oprichter en zaakvoerder Helmut De Roovere uit, “onze beursstand is niet van die grootte dat we ál onze standaardproducten kunnen tonen. Hoewel we veel plaats besparen met onze simulatoren, is ons productengamma ondertussen zo uitgebreid dat we onmogelijk alles tentoon kunnen stellen. Maar ook daarvoor zoeken en vinden we dan oplossingen.”

Die oplossing bestond uit filmmateriaal dat getoond werd op 3 LCD-schermen. Maar daar werden niet enkel filmpjes getoond van de 3 innovaties. “We hebben ook films gemaakt van een selectie uit onze functionaliteiten,” licht De Roovere toe. “Op beurzen krijgen we natuurlijk vaak erg praktische vragen, en op een beurs kan je het antwoord niet altijd meteen illustreren aan de machine. Daarom hebben we een reeks films gemaakt die alles klaar en duidelijk in beeld brengen, en zo wordt het meteen duidelijk voor de bezoeker.”

Onbekend is onbemind
De films tonen onder andere hoe snel de systemen van RoboJob kunnen worden ingesteld, maar ook worden er standaardfuncties getoond zoals de meetfunctie, het instellen van eigen grijpers of van de drukregeling van de grijpers. “Vaak beseft een bezoeker niet hoeveel functies er standaard in onze soft- en hardware zitten. Beladen of ontladen onder een bepaalde hoek, het terugkeren van de robot naar zijn ‘Home’-positie of zelfs het eenvoudig stoppen en hervatten van een robot terwijl hij bezig is. Da’s zoals het drukken op pauze op je afstandsbediening wanneer je naar een DVD kijkt. Lijkt me logisch dat dat er toch gewoon inzit, maar we zien ook dat dit niet bij alle oplossingen op de markt het geval is. Bij ons wel, en dat mag iedereen dan ook weten. En je betaalt er trouwens niks extra voor. Het zijn STANDAARD functionaliteiten.”

Niet enkel de films en innovaties vielen in de smaak. RoboJob blijkt ook een sterke reputatie op te bouwen in Duitsland. “Dat hebben we natuurlijk te danken aan onze partners. Zij zijn onze ambassadeurs, en zij zorgen ervoor dat onze producten ook de erkenning krijgen bij de Duitse metaalverwerkende bedrijven. ”Daaronder ook Mager & Wedemeyer, met wie vorige week nog een exclusieve overeenkomst ondertekend werd. En hier op de AMB hebben we niet alleen enkele verkopen gerealiseerd, maar we kunnen ook onderhandelingen opstarten met nieuwe geïnteresseerde partners”, besluit De Roovere.

Stap voor stap uitbreiden met een modulair systeem
De AMB is dus een succes gebleken, mede dankzij de partners, de innovaties en het ondersteunende filmmateriaal. De Belgische markleider in automatisatie van kleine en middelgrote series heeft al haar troeven weer op tafel kunnen leggen, en daarbij springen de uitgebreide standaardfuncties toch wel in het oog. Ook de manier waarop het standaardproduct stap voor stap kan worden uitgebreid, is indrukwekkend. Dat laat de klant namelijk toe om ook de investeringen te spreiden, en slechts die functies aan te kopen die hij daadwerkelijk nodig heeft. En zo groeit de automatisatie stap voor stap mee met de klant.

Op naar het volgende evenement
Van Stuttgart gaat het rechtstreeks naar Bielefeld, waar RoboJob deelneemt aan Opendeurdagen bij partner Oltrogge & Co. Verder is de agenda ook voor de rest van het najaar nog goed gevuld met Opendeurdagen en andere evenementen. Het volledig overzicht kan worden geraadpleegd op de website van RoboJob: www.robojob.eu

Persoonlijk advies?