News Detail Hero Image

RoboJob keert tevreden terug uit Duitsland

Events

Auteur

Steven Craenen

Gepubliceerd op

24 sep 2019

De EMO-beurs in Hannover stond dit jaar met stip genoteerd in de agenda van RoboJob.  EMO is immers ’s werelds grootste beurs in de maakindustrie en dus een groot podium voor iedereen die in er een vooraanstaande rol wil spelen.  Na 6 drukke beursdagen keert RoboJob tevreden terug uit Hannover.

Al sinds vorig jaar werd er bij de Belgische CNC-specialist naar EMO toegewerkt. De lat moet elke deelname weer hoger gelegd worden. Voor deze editie wist RoboJob uit te pakken met de Tower Advanced, dé blikvanger op de stand waar verder ook de Turn-Assist 270 i en de Mill-Assist Essential i te bewonderen waren. Met de Tower zet RoboJob vol in op de high mix, low volume productie waar machinebouwers en vooral toeleveranciers vandaag mee geconfronteerd worden.

“Waar men vroeger nog grote aantallen produceerde om deze dan in voorraad te bewaren, werkt het vandaag helemaal anders in de maakindustrie,” vertelt CEO Helmut De Roovere. “Bedrijven leggen geen voorraden meer aan, want die kosten teveel geld. Toeleveranciers moeten dus veel kleinere aantallen produceren, en net daarom moeten ze op zoek naar extra werk. Dat resulteert dan weer in een grotere verscheidenheid van de onderdelen die ze moeten maken. High mix, low volume noemen we dat. Onze Tower is uiterst geschikt om die nieuwe realiteit op een laagdrempelige manier te automatiseren.”

De interesse in de Tower Advanced en de andere oplossingen van RoboJob was dan ook erg groot. De marktleider in CNC-automatisering mocht terugkeren met heel wat bestellingen, zowel van de Tower als van de andere modellen. Met kortere levertijden en uitdagende economische vooruitzichten is dit dan ook het perfecte moment om in te zetten op CNC-automatisering. Wie vandaag bestelt, kan zijn automatisering dit jaar nog geleverd krijgen. En manloze productie blijft broodnodig om de winstgevendheid van onze maakindustrie te garanderen.”

Van enige rust na de drukke EMO-dagen zal er weinig sprake zijn. Met de Metavak-beurs in Gorinchem kondigt de volgende beurs zich immers al aan. Van 8 tot en met 10 oktober toont RoboJob er haar Turn-Assist 270 i. Metavak opent dagelijks de deuren van 13u tot 21u.

Dit artikel delen?

RoboJob logo

Hoofdkantoor

RoboJob NV

Knotwilgenweg 19

2220 Heist-op-den-Berg

België

info@robojob.eu

+32 (0)15 25 72 74

BE0889 561 066

Technologiecentrum

RoboJob GmbH

Neuwiesen 3

74251 Lehrensteinsfeld

Duitsland

info@robojob.eu

+49 (0)7134 917 4339

DE319 559 293

RoboJob USA

An Alliance with Fusion OEM

6951 High Grove Boulevard

Burr Ridge, IL 60527

Verenigde Staten

info@robojob-usa.com

1.866.952.9020