RoboJob is eye catcher op Prodex-beurs in Zwitserland

RoboJob is eye catcher op Prodex-beurs in Zwitserland

Een kleine twee jaar terug maakte het Belgische RoboJob – specialist in de automatisering van CNC-machines – op de Prodex-beurs in Zwitserland bekend dat het een nieuwe partner in huis had gehaald:  Suhner Automation.  Sindsdien loopt de samenwerking tussen beide partijen op wieltjes, en binnen enkele weken pakken beide bedrijven opnieuw flink uit op de Prodex-beurs.

“De tijd vliegt inderdaad, en sinds twee jaar hebben we samen een mooi traject afgelegd,” vindt Business Development Manager Jelle De Roovere.  “We hebben al verschillende installaties uitgevoerd, en zijn dan ook opgetogen over de vlotte samenwerking met Suhner.”  De eerste installatie was al meteen opmerkelijk: RoboJob en Suhner automatiseerden samen een slijpmachine bij een Zwitserse klant.

“Dat was inderdaad een primeur,” aldus De Roovere.  “Tot op dat moment hadden we enkel draai- en freesmachines geautomatiseerd.  Maar het bleek al snel dat onze Turn-Assist Series ook geschikt zijn voor de automatisering van rondslijpmachines.  Het principe is immers het zelfde: de robot neemt een ruw werkstuk vanop een vaste plaats, en positioneert het, uiterst nauwkeurig, in de slijpmachine.  Na de bewerking plaatst de robot het afgewerkte stuk weer op een andere, vooraf bepaalde plaats terug.  Dankzij onze samenwerking met Suhner hebben we onze mogelijkheden in CNC-automatisering weer verder kunnen uitbreiden.”

Binnen enkele weken, van 15 tot en met 18 november 2016, willen Suhner en RoboJob opnieuw flink uitpakken op de Prodex-beurs in Bazel.  Samen hebben zij een bijkomend partnership beklonken met één van de meest succesvolle dealers in de Zwitserse markt, de firma Walter Meier.  Walter Meier verdeelt Nakamura, Weiler en Maier machines voor het draaien en Robodrill, Litz, Toyoda, Kafo en FPS voor het frezen.  Daarnaast bieden zij snijgereedschappen van Kennametal, Widia en Stellrahm aan.  Het is een gevestigde waarde in de Zwitserse markt met meer dan 75 jaar ervaring en een enorme installed base. RoboJob en Suhner zijn dan ook verheugd dat ze met dit parternship de Zwitserse klanten nog beter zal kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar de juiste automatisering.

Het ‘Industrie 4.0’ thema is ook in Zwitserland heel actueel, niet in het minst omdat de Zwitserse frank al lange tijd hoog genoteerd staat.  Dat maakt het voor de Zwitserse toeleveranciers erg moeilijk om de internationale concurrentiestrijd aan te gaan.  Ook met de nieuwe wetgeving omtrent het label ‘Made in Swiss’, zullen apparatenbouwers verder moeten investeren in lokale productie.  Het blijken sterke argumenten om de efficiëntie in de Supply Chain aanzienlijk te verhogen, en daarbij de productieprocessen te herbekijken.  Dat speelt mooi in de kaart van RoboJob, dat er met haar automatiseringsproducten in slaagt om meer efficiëntie en flexibiliteit te verwezenlijken in de toeleverindustrie.  Dat bewees de Belgische specialist al bij meer dan 150 Duitse klanten, en dat is ook de Zwitsers niet ontgaan.

RoboJob stelt op Prodex de Turn-Assist 180 voor bij Walter Meier, en de Turn-Assist 250 bij Suhner, beide systemen uiteraard uitgerust met de gloednieuwe software. 

 

Voor meer informatie:

 

Website Suhner

Website Walter Meier

Persoonlijk advies?