RoboJob installeert vijfde systeem bij 2 klanten

RoboJob installeert vijfde systeem bij 2 klanten

Het orderboek werd dit jaar bij RoboJob aardig ingevuld.

Het orderboek werd dit jaar bij RoboJob aardig ingevuld. Zo noteerde de Belgische marktleider in de automatisatie van CNC-machines dit jaar maar liefst tot tweemaal toe een vijfde bestelling van één zelfde klant. Eén keer werd deze genoteerd bij een Belgische firma; een andere keer bij een Nederlandse firma.

Dat 2014 als een succesvol jaar zal worden afgesloten bij de Belgische specialist staat nu al vast. RoboJob noteerde dit jaar het hoogste aantal bestellingen tot nu toe. Dat werd mede bereikt door een Belgische én een Nederlandse klant, die elk hun vijfde systeem aankochten. 

“Het is natuurlijk een leuk toeval dat het nét een Belgische én een Nederlandse klant betreft”, glundert mede-oprichter en zaakvoerder Helmut De Roovere. “Onze Belgische klant is Metaalconstructie Vanderscheuren uit Diksmuide”, legt De Roovere uit. “Het is een typische toeleverancier, die behalve draai- en freeswerk ook laswerk, laserwerk, brandwerk, snijwerk en assemblage aanbiedt. Ook onze Nederlandse klant heeft erg vergelijkbare activiteiten.”

Johan Gryson is verantwoordelijk voor de technische dienst binnen Vanderscheuren, en getuigt over de keuze van Vanderscheuren voor RoboJob: "Het is natuurlijk geen toeval dat we voor RoboJob gekozen hebben. Deze beslissing werd echter kracht bijgezet door de steeds toenemende concurrentie van buitenaf. Om op de arbeidsmarkt competitief te zijn, hebben we in 2012 na een uitvoerige marktstudie gekozen om twee RoboJob Turn-Assists te installeren aan twee Gildemeister draaimachines. Sindsdien hebben we zelf kunnen ervaren hoe gemakkelijk het is voor elke operator om met het RoboJob-systeem te werken. En dat merken ook onze klanten aan onze strakke levertijden en aan de kwaliteit van onze producten. Bovendien,” licht Gryson toe, “is de Turn-Assist zo compact dat we er helemaal geen belemmering bij ondervinden. De open opstelling van RoboJob laat ons toe om op elk moment een goed overzicht te behouden op ons atelier.”

“Het spreekt dan ook voor zich dat we dit jaar opnieuw voor RoboJob gekozen hebben. De verstandhouding is erg goed, en na onze eerste twee jaar ervaring met het systeem hebben we kunnen merken dat het een erg degelijke oplossing is: de vijf Turn-Assists waar we nu over beschikken, zullen nog jaren kunnen meedraaien in het bedrijf doordat ze zo robuust en kwalitatief gebouwd zijn. En het is zodanig nauwkeurig, dat we beslist hebben om nog eens 3 andere machines te automatiseren. De Turn-Assist reduceert namelijk het aantal fouten, en het vermindert onze looptijden. Zo heeft de flexibiliteit in onze onderneming een enorme boost gekregen, en doordat elke operator er graag mee werkt, is ook de sfeer hier optimaal,” besluit Gryson. 

“Ik moet u niet vertellen dat zo’n bestellingen een hele boost geven aan élke medewerker binnen RoboJob,” vertelt Helmut De Roovere. “Dit is waarvoor we het allemaal doen: als een klant ons zegt dat we een goed product hebben, en dat hij er zó tevreden over is dat hij een vijfde bestelling plaatst, is dat natuurlijk het mooiste compliment dat je kunt krijgen. En dat compliment geldt zowel voor de verkoper, voor de mensen in onze productie, als voor onze installatieteams, die lange uren kloppen om alles vlot aan de praat te krijgen.”

“In beide gevallen betreft het aankopen van onze Turn-Assist Serie, verduidelijkt De Roovere. “De Turn-Assist is nog steeds veruit ons meest succesvolle product, al is de Mill-Assist Essential de laatste maanden aan een sterke opmars bezig. Bij onze klanten merken we dat de behoefte er wel degelijk is om zowel de belading van draai- én freesstukken te automatiseren maar ook assen moeten beladen worden. Daarom hebben we de assenuitbreiding voor de Turn-Assist ontwikkeld. Uiteraard blijven we verder werken aan vernieuwingen en innovaties, die we ook volgend jaar weer aan onze klanten zullen kunnen aanbieden.”

Dit jaar werden ook meerdere partnerovereenkomsten ondertekend met partners in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Australië en Nieuw-Zeeland. Daarnaast staan er nog enkele nieuwe partners op het punt om ook gecertificeerd te worden, waarna ook met hen een overeenkomst kan worden ondertekend. 

“Het doet deugd dat we dit jaar zo’n mooi parcours mogen afleggen, maar we blijven de lat hoog leggen en gaan nu zeker niet achterover leunen. Het is aan ons om te bewijzen dat we het vertrouwen van onze klanten en onze partners waard zijn. De klant heeft gelijk wanneer hij een uitmuntende kwaliteit én dienstverlening verwacht, en wij zijn het aan hem verplicht om daaraan tegemoet te komen. Daarom blijven we gewoon keihard werken, en investeren we in verdere ontwikkelingen, in verbeteringen én in de opleiding en certificatie van onze partners. Het mag niet uitmaken waar in de wereld ons systeem geïnstalleerd wordt, de klant moet altijd topkwaliteit krijgen. Zowel inzake het product, als wat betreft de installatie, opleiding en ondersteuning”, besluit De Roovere.
 

Persoonlijk advies?