News Detail Hero Image

RoboJob en Humacs Krabbendam slaan de handen inéén

About RoboJob

Resellers

Auteur

Steven Craenen

Gepubliceerd op

11 dec 2019

Het zijn twee gerenommeerde bedrijven uit de maakindustrie die met een strategisch partnership naar buiten komen: Humacs Krabbendam staat bekend als een uitstekende dienstverlener voor service en onderhoud aan CNC-machines.  RoboJob is internationaal marktleider in CNC-automatisering.  Deze beide partijen zijn een samenwerking overeengekomen met als doel gezamenlijk een oplossing te bieden voor het automatiseren van bestaande CNC-machines.

De laatste jaren heeft CNC-automatisering een sterke opmars gekend. Sinds de eerste deelname van RoboJob aan de TechniShow in 2010 is er heel wat veranderd. Niet alleen is het aanbod aanzienlijk vergroot, ook is Nederland uitgegroeid tot de Europese top bij het inzetten van industriële robots op de werkvloer. Toch blijkt dat de meeste robots worden geplaatst aan nieuwe CNC-machines, terwijl er een gigantisch potentieel bestaat aan bestaande machines.

“Het merendeel van de industriële robots wordt inderdaad aan nieuwe CNC-machines geïnstalleerd,” bevestigt Helmut De Roovere, CEO van RoboJob. Maar in feite heeft het meer zin om bestaande machines te automatiseren. Wanneer je je capaciteit wilt verhogen, hoef je niet noodzakelijk machines bij te kopen. Probeer eerst eens om meer rendement uit je bestaande machines te halen, om die capaciteit ten volle te benutten. Een robot kan daarbij heel mooie resultaten halen, en ze kost een pak minder dan een nieuwe machine. Bovendien kan je ze later nog altijd verplaatsen naar een andere machine.”

Dat vinden ook Wim Hudepohl en Han Krabbendam, Eigenaren van Humacs Krabbendam. Wim Hudepohl: “Bij Humacs Krabbendam is het onze missie is om de machines van onze klanten draaiende te houden. Dat verwezenlijken we door het aanbieden van kwalitatieve machines, het onderhoud van machines en het oplossen van storingen wanneer deze zich voordoen. De laatste jaren krijgen we echter heel wat vragen van onze klanten over het nut van automatisering, het aanbod in de markt en welke machines daar dan het meest geschikt voor zijn. Maar eigenlijk moet je jezelf de vraag stellen: uit welke machines haal ik te weinig rendement? Of, waar heb ik te weinig capaciteit? Dat zijn de machines die je kunt automatiseren. Ook daar wil Humacs Krabbendam de klant in bijstaan.”

Vanuit die optiek hebben Humacs Krabbendam en RoboJob elkaar gevonden. Bij RoboJob beschikt de klant over het meest brede portfolio in CNC-automatisering, en met meer dan 700 installaties op de teller, ook over de meeste ervaring. Bij Humacs Krabbendam zit dan weer heel veel kennis van interfacing en machinebesturingen. Die komt natuurlijk goed van pas wanneer bestaande machines geautomatiseerd moeten worden.

“Met deze overeenkomst hebben we de eerste stap alvast gezet in een gezamenlijke missie: samen willen we ook de bestaande CNC-machines in de Benelux gaan automatiseren. De komende weken en maanden gaan we dit concreet uitwerken, zodat we op de TechniShow ons partnership kunnen uitdragen,” blikken Hudepohl en De Roovere vooruit. “Daarbij willen we nu al wel benadrukken dat zowel RoboJob als Humacs Krabbendam beiden neutraal zullen blijven werken, zeker wanneer het gaat over de verschillende aanbieders die er bestaan in onze markt.”

Over Humacs Krabbendam B.V.

Humacs Krabbendam B.V. ontstond in 2012, toen Humacs BV en MT Krabbendam werden samengevoegd. In de jaren ervoor had Humacs BV zich gespecialiseerd in de elektronische service van CNC-machines met FANUC-besturing. MT Krabbendam was sterker gericht op het mechanische deel van de CNC machineparken. Samen wisten ze niet alleen een optimaal servicepakket uit te werken, maar ook het dealerschap van meerdere CNC-merken, waaronder Kitamura, SMEC en FANUC.

Dit artikel delen?

RoboJob logo

Hoofdkantoor

RoboJob NV

Knotwilgenweg 19

2220 Heist-op-den-Berg

België

info@robojob.eu

+32 (0)15 25 72 74

BE0889 561 066

Technologiecentrum

RoboJob GmbH

Neuwiesen 3

74251 Lehrensteinsfeld

Duitsland

info@robojob.eu

+49 (0)7134 917 4339

DE319 559 293

RoboJob USA

An Alliance with Fusion OEM

6951 High Grove Boulevard

Burr Ridge, IL 60527

Verenigde Staten

info@robojob-usa.com

1.866.952.9020