RoboJob bereidt zich voor op een druk najaar

RoboJob bereidt zich voor op een druk najaar

De zomer loopt op haar eind, en deze werd voor RoboJob voornamelijk ingevuld met installaties, nieuwe ontwikkelingen en een verdere internationale uitbreiding. Zo ondertekende de Belgische specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines onlangs nog een overeenkomst met Stenbergs in Zweden. Stenbergs wordt zo de volgende Okuma-dealer die de producten van RoboJob gaat aanbieden in het buitenland.

Ook de agenda voor dit najaar is al goed gevuld met verschillende evenementen in binnen- en buitenland: 

Datum Locatie Evenement Omschrijving
3 – 4 sep 2014 Mager & Wedemeyer, Bremen (DE) Workshop "Automatisatie" Workshop bij onze partner
16 – 20 sep 2014 AMB Messe, Stuttgart (DE) Internationale 'AMB Messe' beurs Internationale vakbeurs voor metaal-bewerking
24 – 26 sep 2014 Oltrogge & Co, Bielefeld (DE) Opendeurdagen Opendeurdagen bij onze partner
25 – 26 sep 2014 Okuma, Pamford (AT) Opendeurdagen Opendeurdagen bij onze partner
18 – 21 nov 2014 Messe Basel (CH) Prodex-beurs Internationale vakbeurs voor machines, tools en productietechnieken
21 – 23 nov 2014  Germond, Izegem (BE) Opendeurdagen Opendeurdagen bij onze partner
28 – 29 nov 2014 Mager & Wedemeyer, Bremen (DE Tech Days Evenement bij onze partner

Wellicht komen er bovenop dit drukke schema nog een aantal evenementen bij in thuismarkt België. Mede-oprichter en Zaakvoerder Helmut De Roovere licht toe waarom: "België en Nederland zijn onze thuismarkt. Hier zitten onze klanten van het eerste uur. Het is dan ook belangrijk dat we een nauwe relatie met hen blijven onderhouden, en onze producten ook demonstreren aan bedrijven die de stap naar automatisatie nog niet hebben gemaakt. En hoe kan je die stap zetten als je onze oplossingen niet eerst aan het werk gezien hebt?" Het valt ook op dat RoboJob prominent aanwezig is in Duitsland. "Duitsland ligt vlak bij de deur, en dit is wellicht de grootste verspaningsmarkt in West-Europa. Maar zoals je ziet, is RoboJob ondertussen erg actief in gans West-Europa. De vraag naar onze oplossingen is de laatste jaren enorm toegenomen, en we zijn er ook in geslaagd om een sterke reputatie op te bouwen. Zowel ons bedrijf als onze producten zijn ondertussen gekend als Slim, Simpel en ondersteund met een Sterke Service."

De partners waar nu mee wordt samengewerkt, zijn niet de minsten: verschillende dealers van wereldwijde merken als Doosan, Mazak en Okuma behoren tot de verdelers van de RoboJob Turn- en Mill-Assist Series. RoboJob hanteert daarbij het principe van ‘gecertificeerde’ partners, wat betekent dat élke partner door een grondige opleiding moet. Die opleiding is niet enkel theoretisch. Zo moet elke service- en installatiepartner ook door een praktische opleiding, waarbij men samen met RoboJob installaties gaat uitvoeren. Dit gebeurt zowel bij RoboJob-klanten in België en Nederland als in het eigen land. Bij de klant van de partner dus. "Dit biedt de klant de enige garantie op een uitzonderlijke dienstverlening. Ongeacht waar men ook gevestigd is, als men voor RoboJob kiest, kiest men voor kwaliteit. Zowel het product als de installatie én de service moeten absolute top zijn", licht De Roovere toe. "Daarom zal elke partner ook nauwgezet worden opgevolgd en regelmatig geauditeerd en geëvalueerd worden."

De komende maanden beloven dus erg druk te worden. Op de AMB Messe heeft RoboJob alvast beloofd enkele nieuwe innovaties voor te stellen. De markt kijkt dan ook enorm uit naar wat RoboJob de komende maanden uit de doeken zal doen.

Persoonlijk advies?