RoboJob aanwezig op de AMB voor de derde keer op rij

RoboJob aanwezig op de AMB voor de derde keer op rij

Sinds 2007 ontwikkelt RoboJob standaardproducten voor het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines. In die tijd is het in België gevestigde bedrijf uitgegroeid tot de specialist in de automatisering van CNC-machines, met bijna 300 installaties verspreid over heel West-Europa. Dit jaar zal RoboJob zijn standaardproducten voor de derde keer op rij tentoonstellen op de AMB Messe.

Bij RoboJob wordt er hard gewerkt om de maakindustrie in West-Europa te houden en daarbij ook de rol van CNC-operator weer aantrekkelijk te maken. De industrie heeft in de afgelopen 10 jaar onder grote druk gestaan en dat heeft de winstgevendheid van de sector beïnvloed. Deze druk wordt gedeeltelijk gevoed door de hoge loonkosten en de naweeën van een globale economische crisis. De structurele wijzigingen in de Supply Chain en de focus op de hoge kosten van voorraden hebben ertoe geleid dat ook de grootte van bestellingen teruggebracht is.

RoboJob heeft als bedrijfsmissie om de industrie te helpen deze uitdagingen te overwinnen. Het Industrie 4.0 principe – met moderne en flexibele automatisering, uitwisseling van data en moderne productietechnieken als steunpilaren – is een positieve trend die in de kaart speelt van RoboJob. De marktleider in CNC-automatisering kende vanaf de start een sterke groei, niet enkel in de Benelux, maar ook in Duitsland, Zwitserland, Scandinavië en Groot-Brittannië. Sinds dit jaar is RoboJob ook aanwezig in Frankrijk, waar het zijn producten tentoonstelde op het Salon de l'Industrie in Parijs.

Met meer dan 150 installaties bij Duitse bedrijven is Duitsland uitgegroeid tot de grootste markt voor RoboJob. Het bedrijf heeft maar liefst 11 dealers in Duitsland, onder wie alle vijf de onafhankelijke Mazak-dealers in Duitsland, maar ook GLM Werkzeugmaschinen en Hommel CNC-Technik.

Automatisering op maat

De standaard automatiseringsoplossingen van RoboJob zijn steeds meer bekend om hun laagdrempeligheid, gebruiksgemak en brede toepasbaarheid. De Turn-Assist Series – voor het automatiseren van CNC-draai- en slijpmachines, en ook draai/freescombinaties – en de Mill-Assist Series – voor het automatiseren van freesmachines – zijn ondertussen uitgegroeid tot standaard in CNC-automatisering. Deze geïntegreerde oplossingen kunnen worden toegepast op producten in uiteenlopende afmetingen (standaard diameter tot 400 mm) en gewichten (tot 700 kg). Op de Techni-Show in Utrecht (Nederland) in maart 2016 lanceerde RoboJob ook twee nieuwe standaardsystemen, die zich toespitsen op de grotere en meer complexe series: de Turn-Assist Racks en de Mill-Assist Racks. Anders dan bij de andere producten worden hier niet de werkstukken, maar de werkstukdragers gestapeld. De robot bouwt als het ware torens van ‘racks’, waarin de werkstukken gepositioneerd worden in inlegtrays. Daarmee beantwoordt RoboJob aan de vraag om ook complexe werkstukken, zoals gietstukken, te automatiseren.

“We beseffen natuurlijk maar al te goed dat niet alle behoeften van alle klanten dezelfde zijn," aldus Helmut De Roovere, medeoprichter en -CEO van RoboJob. “Daarom hebben we de afgelopen jaren ook hard gewerkt om allerlei uitbreidingen en opties toe te voegen. Die ontwikkelen we meestal op vraag van, en vaak ook samen met onze klanten. Zo hebben we met onze Wenteleenheid (die wordt tentoongesteld op de AMB) de mogelijkheid om werkstukken om te draaien, opdat ze volledig bewerkt kunnen worden op een machine met 1 spil. Daarnaast kan er ook beladen worden vanop een pallet, ontladen naar een pallet, bieden we standaardoplossingen voor het bewerken van assen, alsook een geïntegreerde Airblow aan voor het proper blazen van de werkstukken, en van de klauwplaat. Met deze modulaire bouwstenen hebben onze klanten de mogelijkheid om een automatisering op maat uit te bouwen in functie van hun behoeften, waarbij bovendien de kosten kunnen gespreid worden in de tijd.”

RoboJob op de AMB Messe

Op de AMB Messe van dit jaar zal RoboJob twee van zijn topproducten tentoonstellen: de Turn-Assist 250 en de Mill-Assist Essential. Op stand 3A74 in Hal 3 zullen beide producten onderdelen laden en lossen in een CNC-simulator. Bezoekers kunnen beide oplossingen in de praktijk zien:

RoboJobs uiterst flexibele compacte automatisering, opgezet op CNC-draaibanken, is specifiek ontwikkeld voor het beladen en ontladen van kleine en middelgrote series, voor werkstukken tot Ø250 mm (met de Pallet Unload-optie zelfs tot Ø400 mm). Bezoekers zullen in staat zijn om de kortste bewezen instel- en omsteltijd op de markt te ervaren: slechts 5 minuten voor een nieuwe component en 2 minuten voor een repetitieve component. Dankzij de uiterst gebruiksvriendelijke grafische interface is er géén specifieke robotkennis nodig. De Turn-Assist 250 biedt een enorm brede waaier aan standaardfuncties, die de efficiëntie en de flexibiliteit van de operator én van uw CNC-machine verhogen. Met één klik kan men de snelheid van de robot aanpassen, de klemkracht van de grijpers aanpassen, of de robot excentrisch laten grijpen. Dit is slechts een greep uit een lange lijst standaardfuncties. Bovendien kan dit standaardproduct verder worden uitgebreid met diverse opties die de flexibiliteit en efficiëntie van de klant verder verhogen.

Voor CNC-freesmachines zal RoboJob zijn Mill-Assist Essential voorstellen, die specifiek is ontwikkeld voor het beladen en ontladen van kleine en middelgrote series, voor werkstukken met een lengte tot 450 mm. Ook op dit product zullen de bezoekers de grafische programmeerinterface kunnen zien en testen, waarmee een snelle programmering in 5 minuten voor nieuwe stukken en in 2 minuten voor bekende stukken mogelijk is. De Mill-Assist Essential is de meest compacte beladingsoplossing op de markt. Bovendien behoudt u op elk moment een goed overzicht op de automatisering én op uw machinepark. Het zicht wordt niet belemmerd dankzij de open opstelling van de Mill-Assist, die voor of naast de machine kan worden opgesteld.

Persoonlijk advies?