Oltrogge organiseert RoboJob workshop in Duitsland

Oltrogge organiseert RoboJob workshop in Duitsland

Om groei, flexibiliteit en winstgevendheid mogelijk te maken, zullen verspanende bedrijven gebruiksvriendelijke en flexibele automatisering moeten implementeren.

Om groei, flexibiliteit en winstgevendheid mogelijk te maken, zullen verspanende bedrijven gebruiksvriendelijke en flexibele automatisering moeten implementeren. Dat is de duidelijke boodschap die Oltrogge aan haar klanten in de Duitse regio Nordrhein-Westfalen wil overbrengen. Om dat te doen, organiseert de onafhankelijke dealer van Mazak CNC draaibanken en freesmachines een workshop rond automatisering. Aan het einde van vorig jaar kwam Oltrogge tot een overeenkomst met RoboJob, wat resulteerde in een exclusieve verkoopsovereenkomst voor de Turn- en Mill-Assist serie voor nieuwe Mazak machines in Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen.

Met een lange geschiedenis in technische producten, oplossingen en diensten, is Oltrogge de strategische partner voor meer dan 15.000 klanten. Daarnaast is het ook de exclusieve dealer voor Mazak CNC draaibanken en freesmachines voor grote delen van Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen. Het bedrijf is zich ook zeer goed bewust van de veranderende marktomstandigheden. De heer Hartmut Gaese, Division Manager Machinery bij Oltrogge & Co. KG, is ervan overtuigd dat de gebruiksvriendelijke en flexibele automatiseringsoplossingen nieuwe mogelijkheden openen voor zijn klanten, omdat deze toelaten om de flexibiliteit te verhogen, alsook de winstgevendheid van zijn klanten.

"Net als elders in West-Europa, hebben ook onze klanten veranderende marktomstandigheden ervaren. Ze ondervinden steeds meer concurrentie van Oost-Europese verspanende bedrijven, en de klanten van onze klanten zijn voortdurend op zoek naar manieren om kosten te besparen, levertijden te verbeteren en ze streven daarbij nog steeds naar de beste kwaliteit. Onze klanten beseffen dat ze een tandje zullen moeten bijsteken als ze hun competitieve positie willen behouden. Ze zullen meer flexibel moeten gaan werken, als ze in omzet willen blijven groeien, en tegelijkertijd meer winst willen maken. Wat ze nog niet altijd weten, is hoe ze dat moeten aanpakken," legt de heer Gaese uit, "en dat is waar wij op de proppen komen. Onze klanten vertrouwen op onze 150 jaar ervaring in deze sector om de oplossing voor hen te vinden. En die hebben we nu ook gevonden. Dat is waarom wij onze klanten hebben uitgenodigd voor een tweedaagse workshop om onze bevindingen met hen te delen."

Die oplossing ligt bij de Turn-Assist en Mill-Assist van RoboJob. Dit zijn gebruiksvriendelijke en flexibele automatiseringsoplossingen voor het beladen en ontladen van draai- en freesbanken. In tegenstelling tot veel andere automatiseringsoplossingen, heeft het in België gevestigde RoboJob deze automatiseringsproducten specifiek ontwikkeld voor kleine en middelgrote series. En minstens zo belangrijk is dat ze werden ontwikkeld vanuit de achtergrond die RoboJob heeft in de verspaning.

De Belgische marktleider werd opgericht in 2007 door ingenieurs Helmut De Roovere en Luc De Ceuster. Met meer dan 25 jaar ervaring in de verspaning en meer dan 40 jaar ervaring in machinebouw heeft RoboJob alle know-how in huis om zeer gebruiksvriendelijke standaardoplossingen te bouwen die de winstgevendheid van verspanende bedrijven aanzienlijk kan verhogen. 

De Turn-Assist en Mill-Assist zijn geïntegreerde oplossingen die de draai- en freesmachines automatiseren. Beide systemen kunnen worden toegepast op producten in uiteenlopende afmetingen (standaard diameter tot 400 mm) en gewichten (tot 700 kg). 

Oltrogge & Co. KG heeft haar klanten nu uitgenodigd voor een workshop rond automatisering. Samen met RoboJob zal Oltrogge haar klanten alle nodige inzichten geven in de hedendaagse uitdagingen van de markt, en hoe automatisatie hierbij kan helpen om deze uitdagingen op een effectieve manier aan te pakken.

Persoonlijk advies?