Nieuwe RoboJob-producten trekken bezoekers naar Hannover

Nieuwe RoboJob-producten trekken bezoekers naar Hannover

De EMO-beurs in Hannover is uit de startblokken geschoten.  Sinds maandag verzamelt de wereld van de metaalbewerking zich in Hannover voor deze gigantische vakbeurs.  Daarbij ook RoboJob: de marktleider in CNC-automatisering presenteert er immers 2 gloednieuwe concepten, en daarmee weet het heel wat nieuwsgierige bezoekers naar haar stand te lokken.

Dat RoboJob ook op de EMO-beurs zou uitpakken met iets nieuws, stond eigenlijk al in de sterren geschreven.  De marktleider in CNC-automatisering pakt immers op elke grote beurs uit met nieuwe producten, modulaire uitbreidingen of andere innovaties.  Zo presenteerde het vorig jaar haar nieuw besturingssysteem op de AMB-beurs in Stuttgart, en werd de Turn-Assist Racks onthuld op de Techni-Show. 

De EMO-beurs is ’s werelds belangrijkste metaalbeurs, en dus pakt de Belgische automatiseringsspecialist het hier wat grootser aan: op haar eigen beursstand in Hal 25 pakt RoboJob uit met 2 volledig nieuwe concepten

Turn-Assist 200i

De Turn-Assist 200i is het eerste ‘geïntegreerde’ model van RoboJob, waarbij de volledige automatisering op één vast frame werd opgebouwd.  Daarbij werden de werkstuk aan- en afvoer, de robot, de bedieningsconsole én de veiligheid op één onderstel geassembleerd.  Dat biedt het voordeel dat deze automatisering erg makkelijk van de éne CNC-machine naar de andere verplaatst kan worden.  Een transpallet of vorkheftruck volstaat om de automatisering snel en gemakkelijk van de ene naar de volgende machine te verplaatsen, waar men ook meteen aan de slag kan.

“Met dit nieuwe product beantwoorden we aan de vraag van onze klant om één automatisering te kunnen inzetten op meerdere CNC-machines,” vertelt CEO Helmut De Roovere.  “Deze nieuwe Turn-Assist 200i is bovendien erg compact, maar biedt anderzijds verrassend veel capaciteit dankzij ons gepatenteerd stapelprincipe.”

Indrukwekkende Tower

Het is echter de imposante Tower die met de aandacht gaat lopen in Hal 25.  De rijzige toren toont er niet enkel ‘werkstukbelading’, maar ook het beladen en ontladen van opspanningen

De drummende bezoekers kunnen het alvast goed smaken: “Met deze toren zet je wel meteen een fikse stap vooruit in ‘CNC-automatisering’,” aldus een enthousiaste klant.  “Ik hoor dat de Tower later zelfs alle gereedschappen kan gaan beladen, waardoor je ook enkelstuks en seriewerk door mekaar kunt gaan produceren.  Da’s de droom van elke verspaner! juicht hij het toe.  Zijn werknemer treedt hem bij: “Als we zo’n Tower aanschaffen, gaat mijn job fysiek minder zwaar worden, én minder stressvol!”

Ook robotgrijpers én alle gereedschappen die nodig zijn voor de bewerking van een onderdeel kunnen inderdaad in de Tower worden gestockeerd.  In een volgende versie van de Tower zullen deze automatisch in de machine geplaatst kunnen worden wanneer dat nodig blijkt.  De ‘Tower’ zal op die manier voor de volledige voorbereiding van de machine zorgen, zowel voor seriewerk als voor enkelstuks. 

Meerdere stands

Het is de aandachtige EMO-bezoeker niet ontgaan dat de RoboJob-oplossingen nog op tal van beursstands te bewonderen zijn.  Behalve op stand E94 in Hal 25 kunt u de producten van RoboJob ook bekijken op de standen van Doosan, Kitagawa, Okuma en Quaser.

De EMO-beurs vindt plaats in de Hannover Messe, en loopt nog tot en met zaterdag 23 september.  RoboJob vindt u terug in Hal 25, op standnummer E 94.

Persoonlijk advies?