Lunch & Learn over Smart Automation in Oostenrijk

Lunch & Learn over Smart Automation in Oostenrijk

In heel West-Europa neemt de vraag naar gebruiksvriendelijke en intelligente automatisatie toe.

In heel West-Europa neemt de vraag naar gebruiksvriendelijke en intelligente automatisatie toe. De verspanende industrie ziet jaar na jaar haar marge slinken als gevolg van de gewijzigde marktsituatie. Het tij begint nu te keren, dankzij uiterst gebruiksvriendelijke standaard automatisatiesystemen die het rendement van CNC-machines kunnen verhogen. Okuma Europe is zich bewust van de nood aan voorlichting en opleiding op dit gebied en organiseert op donderdag 20 november 2014 een educatieve lunchbijeenkomst in zijn Technisch Centrum in het Oostenrijkse Parndorf.

De afgelopen 6 of 7 jaar is er heel wat veranderd in de West-Europese verspanende industrie. Sedert het begin van de economische crisis in 2008 hebben ondernemingen de omvang van hun orders geleidelijk verminderd. Dat dwong de verspanende bedrijven tot meer flexibiliteit, wat bijzonder moeilijk bleek wegens het tekort aan geschoolde CNC-operatoren en de stijgende personeelskosten. Bijgevolg daalden de brutowinsten voor een groot aantal verspanende bedrijven, en velen hebben de economische crisis niet overleefd. Hoewel de economische vooruitzichten langzaam weer wat beter worden, ziet de industrie ook in dat ze enkel kan overleven als ze flexibel blijft en een manier vindt om de brutowinsten weer te verhogen.

RoboJob, een Belgisch bedrijf met oorsprong in de verspanende industrie, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke standaardsystemen voor het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines. Na uitgebreid onderzoek, ontwikkeling en interne tests bracht het bedrijf zijn standaard automatiseringsproducten in 2011 op de markt. Drie jaar later worden de producten van het bedrijf nu ingezet in metaalverwerkende bedrijven verspreid over de Benelux en Duitsland, tot in Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk en zelfs Australië en Nieuw-Zeeland. De sleutel tot het succes? Gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit.

Okuma, wereldwijd leider in de productie, de verkoop en het onderhoud van uiterst productieve CNC-machinewerktuigen, fabrieksautomatisatie en ondersteunende diensten, voelde de nood aan dit soort van intelligente maar eenvoudige automatisering. Enkele distributeurs van het bedrijf verkochten, installeerden en onderhielden de standaardproducten van RoboJob reeds in Zweden, Noorwegen, Nederland, Duitsland, Australië en Nieuw-Zeeland. Okuma Europe heeft de Belgische specialist in automatisering nu uitgenodigd in Oostenrijk, waar het zijn know-how en ervaring zal delen met de Oostenrijkse klanten van Okuma. Op donderdag 20 november 2014 organiseert Okuma een Lunch & Learn bijeenkomst in zijn Technisch Centrum in Parndorf. De aanwezigen zullen er alles vernemen over de slimme automatisering die door RoboJob werd ontwikkeld, en hoe die de flexibiliteit en de brutomarges van bedrijven in de verspanende industrie kan verhogen. RoboJob zal er ook zijn Turn-Assist 250 demonstreren in live demosessies.

Voor meer info: 
Okuma Lunch & Learn

Persoonlijk advies?