Het wordt een spannend jaar voor RoboJob

Het wordt een spannend jaar voor RoboJob

Het afgelopen jaar bereikten de verkoopsresultaten bij RoboJob een ongekende hoogte.  De Belgische specialist in CNC-automatisering wordt ondertussen erkend als marktleider in de Benelux, en dit jaar wil het ook potten breken buiten de Benelux.

2015 werd een topjaar voor RoboJob.  De verkoop van haar Turn- en Mill-Assist Series, dé standaardoplossingen voor de belading van CNC draai-, slijp- en freesmachines loopt als een trein in de Benelux.  De verwachtingen voor 2016 zijn dan ook erg hoog: met de Techni-Show in Utrecht en de AMB Messe in Stuttgart staan immers dé belangrijkste regionale beurzen in de Benelux en Duitsland op het programma.  En daar wil de Belgische marktleider stevig uitpakken.

‘Er zit iets in de pipeline’
Zo meldde mede-oprichter en –zaakvoerder Helmut De Roovere eind vorig jaar, bij diens terugblik op een succesvol 2015.  Wat wil RoboJob dan juist uit de doeken doen, en wanneer?  “Voor het ‘wat’ is het nog net iets te vroeg,” aldus een enthousiaste De Roovere, “maar het staat vast dat we op de Techni-Show een volledig nieuw concept gaan voorstellen.  En dan heb ik het over een nieuw product, waarmee we ons gamma nog verder willen vervolledigen.”

Het speculeren bij de vele bezoekers van Techni-Show kan dus alvast beginnen.  Het ligt echter in de lijn der verwachtingen dat RoboJob de rode draad in haar ontwikkelingen zal doortrekken: ongeacht de toepassing van het product, zal ook deze oplossing zich laten kenmerken door haar gebruiksgemak en intelligentie, waarbij het geheel zoals steeds ontwikkeld wordt vanop de werkvloer.  Dit product werd twee jaar geleden met een klant in Duitsland voor het eerst ontwikkeld en is in de voorbije twee jaar verder geoptimaliseerd. “Ook in de Benelux mochten we hiervoor al orders opschrijven”, getuigt De Roovere.  

Rode draad
Die rode draad zullen de bezoekers van Techni-Show trouwens ook met eigen ogen kunnen zien: vandaag maakte RoboJob bekend dat haar automatiseringsoplossingen ook op verschillende andere beursstanden te bewonderen zullen zijn, en dat is een primeur.  Behalve de eigen RoboJob-stand D 010 in Hal 11 – groter dan ooit tevoren – kan men de oplossingen ook bekijken op de standen van FANUC (ook in Hal 11), Yamazaki Mazak, Promas én Evolent Machines (allen in Hal 12).

“Dat is natuurlijk fantastisch,” aldus De Roovere, “we zijn onze partners dan ook enorm dankbaar.  Op deze manier kunnen de bezoekers immers onze standaardproducten aan heel verschillende CNC-machines bekijken.  En daarmee tonen we meteen ook aan dat we onze oplossingen aan élk merk of type CNC-machine kunnen installeren, nieuw of bestaand.”

Behalve de Techni-Show staan er dit jaar nog heel wat andere beurzen en evenementen op de agenda bij RoboJob: in februari neemt het bedrijf deel aan de CISCO Live! beurs in Berlijn, en daarna volgen nog opendeurdagen bij INEX, ook in Duitsland, het Salon de l’Industrie in Parijs, de MACH-beurs in Birmingham en de AMB Messe te Stuttgart in september.  

Het dynamische RoboJob-team heeft haar doel voor 2016 duidelijk voor ogen: stevig blijven doorwerken aan alle nieuwe ontwikkelingen, waarmee op al deze verschillende beurzen en evenementen kan worden uitgepakt.  Maar de feitelijke missie die daar achter schuilt, blijft ook in het nieuwe jaar onveranderd: We willen de maakindustrie weer leefbaar maken, en ervoor zorgen dat deze één van de steunpilaren blijft van de Westeuropese industrie.  En daarnaast willen we onze sector opnieuw aantrekkelijk maken voor jong afgestudeerden, die terecht kunnen in een uitdagende, innovatieve sector waar ze hun talent en passie voor techniek kunnen botvieren,” besluit De Roovere.

Persoonlijk advies?