Full House bij de Ravema Smart Automation Workshop in Noorwegen

Full House bij de Ravema Smart Automation Workshop in Noorwegen

Het was een “Full House” tijdens de Smart Automation workshop van Ravema in Stavanger, Noorwegen.

Het was een “Full House” tijdens de Smart Automation workshop van Ravema in Stavanger, Noorwegen. De Noorse afdeling van de Scandinavische Mazak-dealer organiseerde er een workshop voor haar klanten om hen meer inzicht in de automatisering te geven. RoboJob's Business Development Manager, Jelle De Roovere, was de key note speaker.

In het begin van de herfst van vorig jaar ondertekende het in België gevestigde RoboJob een samenwerkingsovereenkomst met Ravema. Deze overeenkomst stelde Ravema in staat om haar productportfolio uit te breiden met de slimme automatiseringsproducten van RoboJob. RoboJob's Turn-Assist en Mill-Assist zijn geïntegreerde oplossingen die het automatisch beladen en ontladen van CNC draai- en freesmachines mogelijk maken. Beide systemen kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan afmetingen (standaard ø 5-400 mm) en gewichten (tot 700 kg).

Ravema is de officiële dealer voor Mazak in Zweden en Noorwegen, en haar uitgebreide sales force voegt nu ook de beladingsproducten van RoboJob toe aan haar toch al zeer uitgebreide productportfolio. Ravema was de eerste dealer binnen de Mazak organisatie die tot een samenwerkingsovereenkomst kwam met RoboJob. Al bijna 100 jaar actief, is Mazak is één van de wereldleiders in het ontwerpen en de productie van zeer productieve CNC-machines.

Ravema Noorwegen nodigde haar klanten in haar kantoren in Stavanger. Van 8 tot 10 april 2015 konden meer dan 150 deelnemers alles leren over hoe automatisering hen kan helpen om de winstgevendheid en de flexibiliteit van hun bedrijven te verbeteren. RoboJob's Jelle De Roovere gaf er hen niet enkel een presentatie over automatisering als een hulpmiddel tot de winstgevendheid van verspanende bedrijven', maar ook met een live demonstratie van de Turn-Assist 250 aan een Mazak QTN 200.

Ravema's Business Unit Manager Hans Jigback verklaart de noodzaak van automatisering in Noorwegen: "Noorwegen heeft één van de hoogste arbeidskosten ter wereld, en deze blijven ook nog steeds stijgen. Bovendien kennen we, net als in veel andere landen, ook een daling in seriegroottes, en het is erg moeilijk om ervaren technici te vinden. Bij Ravema zijn we al overtuigd dat de slimme automatiseringsoplossingen van RoboJob deze uitdagingen kunnen aanpakken, en we willen nu deze boodschap ook overbrengen aan onze klanten in Noorwegen."

Key note speaker Jelle De Roovere was opgetogen met de opkomst: "Met meer dan 50 deelnemers per dag heeft Ravema haar belofte voor een grote opkomst meer dan vervuld. Het is opmerkelijk om te zien dat zelfs klanten die al één van onze automatiseringsproducten hebben gekocht ook aanwezig zijn. Ook zij willen graag nóg meer leren over de vele mogelijkheden van onze oplossingen, en hoe deze hen kunnen helpen om hun winstgevendheid en flexibiliteit verder te verbeteren."

Persoonlijk advies?