Duitsland groeit uit tot grootste afzetmarkt voor RoboJob

Duitsland groeit uit tot grootste afzetmarkt voor RoboJob

Het is al voor de derde opeenvolgende keer dat RoboJob dit jaar zal deelnemen aan de AMB Messe, de grootste Duitse beurs in de metaalsector.  Aangezien de grootste Europese industrie voor RoboJob ook de grootste afzetmarkt is geworden, is het geen geheim dat RoboJob ook dit jaar zal uitpakken met een aantal nieuwigheden op de AMB Messe.

Van 13 tot en met 17 september 2016 neemt RoboJob opnieuw deel aan de AMB Messe.  Voor de derde opeenvolgende keer al, met eerdere deelnames in 2014 en 2012.  Sinds het haar activiteiten in Duitsland startte, is de verkoop niet meer stilgevallen.  De Duitse toeleveranciers blijken sterk te worden aangetrokken door de automatiseringsproducten van RoboJob.

“Ondertussen zijn we een vijftal jaar actief in Duitsland,” vertelt Jelle De Roovere, Business Development Manager bij RoboJob.  “Wij hebben door de jaren heen goede klantenrelaties opgebouwd en streven in alle uithoeken van Duitsland de hoogste klantentevredenheid na.  De bruisende regio in Baden-Württemberg, alsook de toeleveranciers in het Ruhrgebied, Nord-Rhein Westfalen en in het hoge Noorden rond Bremen en Kiel gaan volop met onze producten aan de slag en vertrouwen op de expertise van RoboJob.”  De Duitse cultuur verwacht een hoge kwaliteit en flexibiliteit van de machines die ingezet worden om te verspanen en het verwondert De Roovere dan ook niet dat de match tussen de Duitse toeleverancier en RoboJob een succes is.  “RoboJob is ontstaan vanuit de verspaning, voor de verspaning.  Dit herkennen onze klanten dadelijk aan de achterliggende denkwijze in onze software alsook aan de openheid en gebruiksvriendelijkheid van onze oplossingen.”  Zo getuigen ook grote namen in de Duitse markt, die volledig achter RoboJob te staan.  “Gerenommeerde machinehandelaars dragen onze producten voor aan hun klanten en werken zeer nauw met onze experten samen.  Enkel zo kunnen wij kort op de bal spelen en de Duitse klant het best bedienen om de concurrentie met de lage loonlanden aan te gaan.”   En die dealers zijn niet de minsten.  Onder andere alle Mazak-dealers hebben ondertussen de Turn- en Mill-Assist Series van RoboJob in hun portfolio opgenomen, en ook verdelers van Okuma- en Doosan-machines gaan actief aan de slag met de RoboJob-producten. 

 Op de AMB Messe - de grootste Duitse beurs in de metaalsector – pakt RoboJob ditmaal uit met de Turn-Assist 250 en met de Mill-Assist Essential.  De Turn-Assist 250 en de Mill-Assist Essential zijn twee van de vele standaardproducten die RoboJob de afgelopen jaren ontwikkelde.  Ondertussen werd er ook naarstig verder gewerkt aan een waaier van uitbreidingen en opties, die aan deze standaardproducten kunnen worden ingezet.  “En zo kan onze klant zijn automatisering op maat bouwen, in functie van zijn persoonlijke behoeften.  Elk van deze producten en uitbreidingen werd ontwikkeld van op de werkvloer, vaak samen met onze klanten.  Net daardoor is onze klant er ook zeker van dat ze laagdrempelig zijn, én flexibel kunnen worden ingezet.”  RoboJob stelt zijn nieuw softwareplatform voor aan de Duitse industrie, die volledig is ontwikkeld in het thema van Industrie 4.0!  Bent u klaar voor de toekomst?

De AMB Messe vindt zoals steeds plaats in Stuttgart, op een halve dag rijden van Brussel, Antwerpen of Eindhoven.  Met het vliegtuig bent u er al op een goed uur.  Deze beurs is van 13 tot 17 september dagelijks geopend van 9 tot 18u, en zaterdag van 9 tot 16u.  De RoboJob-stand vindt u terug in Hal 3, op standplaats 3A74.

Persoonlijk advies?