Duitse verspaners klaar voor CNC-automatisering

Duitse verspaners klaar voor CNC-automatisering

Enkele weken terug organiseerde Hommel – de Duitse verdeler van Okuma-machines in Duitsland – voor de derde keer een evenement in samenwerking met RoboJob.  De workshop was in een mum van tijd volzet, en na afloop bleek dat de Duitse verspaners meer dan ooit klaar zijn voor CNC-automatisering.  Niet in het minst omdat ze bij RoboJob terecht kunnen voor eenvoudige, laagdrempelige standaardoplossingen.

Al meer dan 40 jaar is Hommel CNC-Technik de exclusieve verdeler van Okuma CNC-machines in Duitsland.  Sinds een jaar heeft Hommel ook de Turn- en Mill-Assist Series van RoboJob toegevoegd aan haar portfolio.  De machineverdeler met vestigingen in Keulen en Possendorf zet daarmee in op CNC-automatisering, en koos RoboJob als haar partner. 

Samen organiseerden beide CNC-experten in juli een workshop met als thema ‘Automatiseringsprofessional op 5 uur tijd’.  Het evenement bleek een groot succes, en was op een mum van tijd volzet.  De dertig aanwezige verspaners kregen er op een halve dag tijd nieuwe inzichten in de redenen en voordelen van CNC-automatisering.  Daarnaast kon men meteen in de praktijk ontdekken hoe eenvoudig het vandaag is om kleine en middelgrote series te automatiseren.

Aan de hand van praktijkdemonstraties aan de Turn-Assist 250 en een Mill-Assist Essential werden zowel draai- als freesstukken ingesteld en werd er omgesteld naar compleet andere producten.  De korte insteltijden en het hoge gebruiksgemak bleken de grote troeven van beide RoboJob-systemen. 

Uit een onderzoek van Hommel CNC-Technik is ondertussen gebleken dat de Duitse verspaners meer dan ooit klaar zijn voor CNC-automatisering.  Nog voor het einde van de workshop werd er zelfs een bestelling genoteerd: het is al de vijfde bestelling van een RoboJob-systeem die Hommel mag noteren op één jaar tijd.

Deze workshop was al het derde evenement dat Hommel samen met RoboJob organiseerde; geïnteresseerde verspaners kunnen nog voor het eind van het jaar deelnemen aan een volgende editie.

Persoonlijk advies?