Druk najaar werpt zijn vruchten af voor RoboJob

Druk najaar werpt zijn vruchten af voor RoboJob

Met niet minder dan 8 deelnames aan beurzen, workshops en opendeurdagen op enkele maanden tijd was de najaarsagenda goed gevuld voor RoboJob.

Met niet minder dan 8 deelnames aan beurzen, workshops en opendeurdagen op enkele maanden tijd was de najaarsagenda goed gevuld voor RoboJob. Dit werpt nu ook zijn vruchten af, niet in het minst met de eerste bestellingen voor 2015.

De AMB Messe in Stuttgart, de PRODEX-beurs in Bazel, workshops in Bremen en Bielefeld, en opendeurdagen bij Germond in Izegem én bij Okuma in Parndorf (Oostenrijk): de laatste maanden kon men maar moeilijk naast RoboJob kijken. De Belgische specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines investeerde dit najaar enorm veel tijd en energie in het delen van haar kennis en ervaring in de verspaning. Gekoppeld aan 40 jaar ervaring in machinebouw slaagde RoboJob er de laatste jaren in om erg flexibele, compacte én gebruiksvriendelijke beladingsoplossingen te ontwikkelen. Die moeten ertoe bijdragen om de verspanende industrie weer rendabel te maken. 

“We hebben inderdaad niet stilgezeten”, legt mede-oprichter en –zaakvoerder Helmut De Roovere uit. “De vraag vanuit onze partners was dan ook erg groot om deel te nemen aan workshops en opendeurdagen. Vooral om er onze kennis en ervaring in de verspaning te delen met andere verspanende bedrijven in binnen- en buitenland. Daar hebben we kunnen vaststellen dat bedrijven over heel West-Europa nood hebben aan gebruiksvriendelijke en intelligente automatisatie. De verspanende industrie ziet jaar na jaar haar marge slinken als gevolg van de gewijzigde marktsituatie. Het tij begint nu te keren, dankzij uiterst gebruiksvriendelijke standaard automatisatiesystemen die het rendement van CNC-machines kunnen verhogen.”

Zo presenteerde De Roovere afgelopen week nog op een Lunch & Learn bijeenkomst in het Technisch Centrum van Okuma in Parndorff, in Oostenrijk. Uit de opkomst van meer dan 100 deelnemers bleek des te meer dat men ook in Oostenrijk op zoek is naar flexibele, kwalitatieve automatisering. Daarbij heeft RoboJob een sterke troef in handen: de Belgische marktleider is zelf ontstaan vanuit de verspaning, wat de geloofwaardigheid alleen maar ten goede komt. 

“RoboJob is inderdaad ontstaan vanuit de verspaning”, legt De Roovere uit, “en dan merk je al snel dat ook andere bedrijven te maken hebben met net dezelfde uitdagingen die wij ook kennen. Vanuit die ervaring hebben wij onze beladingsoplossingen gebouwd. Met oog voor die kenmerken die zo belangrijk zijn in een productie-omgeving: snelle in- en omsteltijden, industriële kwaliteit, compactheid maar toch veel capaciteit. Zichtbaarheid ook, op zowel de automatisatie als op de CNC-machine. En modulaire uitbreidbaarheid, wat de klant toelaat om zijn investeringen te spreiden in de tijd, én in functie van zijn eigen behoeften.”

Dat het verhaal van RoboJob erg gesmaakt wordt door verspanende bedrijven in binnen- en buitenland, valt af te leiden uit het orderboekje: de Belgische markleider noteerde alvast de eerste bestellingen voor 2015. “Inderdaad”, licht De Roovere toe. “We hebben nu reeds heel wat bestellingen genoteerd van klanten in België, Nederland en Scandinavië. En meer dan de helft van de bestellingen komt van bedrijven in Duitsland. Duitsland is dan ook de grootste verspanende industrie in Europa, en het doet deugd dat zij nu ook beginnen in te zien dat automatisatie van kleine en middelgrote series absoluut noodzakelijk is om weer winstgevend te worden. We hopen dan ook dat die trend zich in 2015 blijft verderzetten”, besluit De Roovere.

Persoonlijk advies?