News Detail Hero Image

Beursseizoen kan eindelijk weer starten voor RoboJob

Events

Auteur

Steven Craenen

Gepubliceerd op

22 jun 2021

Anderhalf jaar na de geannuleerde METAV-beurs in Düsseldorf kan RoboJob het beursseizoen eindelijk weer op gang trekken.  In september mag de internationale marktleider in CNC-automatisering zich weer tonen op het Franse Global Industrie in Lyon, én op thuishaven Machineering in Brussel.

Maar liefst anderhalf jaar nadat de METAV-beurs halsoverkop geannuleerd werd, worden er weer beursdeelnames voorbereid bij RoboJob. Dit najaar staan er deelnames op het programma aan Global Industrie (Lyon, Frankrijk), Machineering (Brussel, België) en Metavak (Gorinchem, Nederland). Het kan niet snel genoeg september zijn voor de medewerkers van RoboJob, weet ook CEO Helmut De Roovere. “Het heeft nu wel lang genoeg geduurd,” aldus De Roovere. “Ik denk dat niet enkel wij, maar ook onze klanten en partners enorm uitkijken naar het hartelijke, persoonlijke contact dat je op beurzen toch altijd weer ervaart. Bovendien is het na anderhalf jaar zonder beurzen toch ook weer ontdekken welke nieuwigheden er zullen zijn.”

Op anderhalf jaar tijd ziet de wereld er heel anders uit. Het Coronavirus heeft toch een impact gehad op de maakindustrie,” vindt De Roovere. “Er wordt niet enkel gepraat over ‘reshoring’, maar je ziet nu toch ook al heel wat verschuiven.” Met ‘reshoring’ wordt er verwezen naar het terughalen van de productie vanuit lageloonlanden naar de landen waar deze producten verkocht en geconsumeerd worden. Iets wat duidelijk in de kaart speelt van automatisering. “Sinds het najaar hebben we een duidelijke toename gezien in de aanvragen van klanten, zowel bestaande contacten als nieuwe contacten. Dat heeft zich ondertussen ook vertaald naar heel veel bestellingen. Onze klanten zien in dat CNC-automatisering een must is in de huidige economische en gezondheidssituatie. Niet in het minst doordat CNC-automatisering meer zekerheid biedt in deze onzekere tijden.”

RoboJob heeft ook niet stilgezeten sinds maart 2020. “Onze R&D-afdeling is de ganse tijd gefocust kunnen blijven verder werken aan verschillende projecten. Dit najaar zullen we dus weer heel wat innovaties kunnen tonen op de eerste beursdeelnames,” verklapt De Roovere.

Global Industrie vindt plaats van 6 tot en met 9 september 2021 in Eurexpo Lyon. Machineering start op 8 september loopt door tot en met 10 september 2021, traditiegetrouw in Paleis 5 op Brussels Expo. Metavak tot slot gaat door op 5, 6 en 7 oktober 2021 in de Evenementhal van Gorinchem. Op de website van RoboJob vindt u steeds een volledig overzicht van alle beurzen en evenementen.

Dit artikel delen?

RoboJob logo

Hoofdkantoor

RoboJob NV

Knotwilgenweg 19

2220 Heist-op-den-Berg

België

info@robojob.eu

+32 (0)15 25 72 74

BE0889 561 066

Technologiecentrum

RoboJob GmbH

Neuwiesen 3

74251 Lehrensteinsfeld

Duitsland

info@robojob.eu

+49 (0)7134 917 4339

DE319 559 293

RoboJob USA

An Alliance with Fusion OEM

6951 High Grove Boulevard

Burr Ridge, IL 60527

Verenigde Staten

info@robojob-usa.com

1.866.952.9020