News Detail Hero Image

Automation Team Day blijkt geslaagde formule

Events

Gepubliceerd op

27 okt 2020

Een onverwacht succes.  De eerste editie van de ‘Automation Team Day’ van RoboJob en Okuma blijkt een bijzonder geslaagde formule.  Wanneer dit nieuwe evenement al snel volgeboekt werd, werd meteen een tweede dag aan de kalender toegevoegd.  En ook voor die tweede dag waren de plaatsen al snel volzet.  Op naar meer van dat.

Het nieuwe ‘Automation Team Day’ concept werd door RoboJob, Okuma en ook Sandvik in het leven geroepen nu de beursplanning dit jaar danig overhoop werd gehaald. Sinds het Coronavirus zich begon te verspreiden werden tal van beurzen geannuleerd of verplaatst. Het maakte dat RoboJob op zoek ging naar nieuwe concepten, en nu lijkt het erop dat met de ‘Automation Team Day’ een geslaagde succesformule gevonden werd.

“We zijn enorm opgetogen,” vertelt ‘Geschäftsführer bij RoboJob GmbH, Jelle De Roovere. “Niet enkel omdat de inschrijvingen vlot zijn binnengekomen en alle bezoekers ook zijn komen opdagen. We zijn vooral erg fier over de manier waarop we alles in goede banen hebben kunnen leiden. Met dit evenement hebben we kunnen aantonen dat we ook in tijden van Corona bezoekers kunnen ontvangen, informeren en entertainen. En dat allemaal op een heel veilige manier.

Hier ging heel wat voorbereiding aan vooraf: gezondheidsvoorschriften, registraties, gelletjes en mondmaskers. Maar daar houdt het niet op. “Het aantal deelnemers hebben we bewust beperkt gehouden,” vertelt De Roovere. “Die groep hebben we dan ook nog eens onderverdeeld in kleinere groepen, en verschillende medewerkers werden ingezet om alles in goede banen te leiden. Stickers op de grond toonden aan waar de bezoekers mochten staan en hoe ze afstand konden houden. Headsets maakten dat iedereen ook op afstand alles goed kon volgen.”

Wat nog het meeste opvalt, is de positieve ‘vibe’ tijdens het evenement. “Er wordt weer vooruitgekeken,” volgens De Roovere. Bedrijven zien in dat er moet worden ingezet op CNC-automatisering. Het is geen kwestie meer van of en wanneer, maar hoe snel kan het? ‘Glocalization’ is de weg vooruit: we moeten opnieuw lokaal produceren in Europa, en dat kan enkel mits het inzetten van CNC-Automatisering.”

Ook de komende weken staan er nog workshops op het programma bij RoboJob.

Streamfield image
Streamfield image

Dit artikel delen?

RoboJob logo

Hoofdkantoor

RoboJob NV

Knotwilgenweg 19

2220 Heist-op-den-Berg

België

info@robojob.eu

+32 (0)15 25 72 74

BE0889 561 066

Technologiecentrum

RoboJob GmbH

Neuwiesen 3

74251 Lehrensteinsfeld

Duitsland

info@robojob.eu

+49 (0)7134 917 4339

DE319 559 293

RoboJob USA

An Alliance with Fusion OEM

6951 High Grove Boulevard

Burr Ridge, IL 60527

Verenigde Staten

info@robojob-usa.com

1.866.952.9020